Logo - www-parentium.com
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina

Ministarstvo unutarnjih poslova razvilo novu aplikaciju za prekršaje u prometu

16.10.2020. (14:00)

Ministarstvo unutarnjih poslova ovih je dana predstavilo novu aplikaciju o prekršajima u prometu nastalu kroz projekt "Unaprjeđenje i modernizacija rada prometne policije''

Radi se o aplikaciji koja je namijenjena vozačima koji su počinili prekršaje prekoračenja brzine u Republici Hrvatskoj. Počinitelju prekršaja na kućnu adresu dostavlja se Obavijest o počinjenom prekršaju na kojoj je naveden i pristupni kod. Pomoću pristupnog koda aplikaciji Obavijest o prekršaju u prometu mogu pristupiti i državljani ostalih država, dok hrvatski građani ovoj aplikaciji mogu pristupiti i putem sustava eGrađani.

Na taj način počinitelj prekršaja odnosno vlasnik vozila moći će pregledati popisa prekršaja za koje postoji prekršajni nalog, detalje prekršaja, preuzeti obavijesti o prekršaju, priložiti potvrdu o plaćanju novčane kazne, a moći će i dostaviti podataka o vozaču i prigovor.

– Aplikacija olakšava uvid u prekršaje prekoračenja brzine, dostavu potrebnih podataka, ubrzava plaćanje kazne te omogućuje korisnicima praćenje statusa njihovih prekršaja. Trenutno se radi isključivo o prekršajima prekoračenja brzine, a planira se proširivanje ovih mogućnosti na ostale prekršaje, poručuju iz Ministarstva.

Pristup ovoj e-usluzi omogućen je na web stranicama MUP-a te je u kategoriji Kutak za vozače na glavnom izborniku sada moguće provjeriti status vozačke dozvole, kao i pristupiti aplikaciji Obavijest o prekršaju u prometu. (ls)