Logo - www-parentium.com
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...

Sanjici Sari Radetić jednoglasno novi mandat na čelu Umjetničke škole Poreč

Sanjica Sara Radetić, ravnateljica Umjetničke škole Poreč
15.09.2020. (17:18)

Sanjici Sari Radetić jednoglasno je povjeren novi mandat na čelu Umjetničke škole Poreč. Za njom je dvadeset godina iskustva na čelu obrazovnih i kulturnih ustanova u gradu, i to najprije osnovne glazbene škole Slavko Zlatić, zatim Pučkog otvorenog učilišta te Umjetničke škole koja je u Poreču osnovana 2014. te obuhvaća šest razreda osnovne glazbene škole i četiri razreda osnovne škole suvremenog plesa.

Nakon provedenog natječaja i izlaganja na svim tijelima škole, Radetić su jednoglasno potvrdili Vijeće roditelja, Učiteljsko vijeće, Skup radnika i Školski odbor te nadležni ministar, priopćili su iz škole.

Kao glavne ciljeve svog programa navela je razvoj ljudskih resursa, infrastrukture te suradnju s umjetničkim školama i akademijama, osnovnim školama i ustanovama iz kulture, osnivačem Gradom Porečom, općinama, Hrvatskim društvom glazbenih i plesnih pedagoga, Hrvatskom udrugom ravnatelja osnovnih škola, Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za odgoj i obrazovanje.

-Posao ravnatelja zahtjeva puno energije, raznih kompetencija, znanja i vještina za koje nas nitko ne priprema. Ravnatelj uvijek treba imati beskrajno puno razumijevanja, strpljenja i tolerancije. I kada radi u dobrom kolektivu kao ja, ravnatelj se često osjeća osamljen, između svakodnevnih velikih ili malih, ali uvijek važnih odluka, rekla među ostalim Radetić predstavljajući svoj program i kandidaturu za novi mandat. 

Pod njezinim je vodstvom, kako ističu, utrostručen broj učenika i učitelja, uvedeni su novi programi violine, violončela, trube, trombona, suvremenog plesa, obnovljen je instrumentarij, pokrenuti su brojni novi projekti, dijelom je obnovljena zgrada u Kandlerovoj ulici te su otvoreni i opremljeni novi prostori na Narodnom trgu 1. Od 2002. godine otvoren je i područni odjel u Vrsaru. Osamostaljenje škole, novi prostori i bolja opremljenost donijela je velike pomake u postignućima učenika i učitelja. U prošloj školskoj godini učenici i učitelji osvojili su 34 prve, 9 apsolutnih pobjeda, 20 drugih i 5 trećih nagrada. (dm)