Logo - www-parentium.com
Pogrebne usluge Silentium

Poreč: kod Croduxa počela izgradnja novog supermarketa riječkih Plodina

Počela izgradnja novog supermarketa riječkih Plodina
15.09.2020. (16:48)

Jutros su građevinski strojevi počeli kopati na zelenoj površini kraj benzinske postaje Crodux, uz kružne tokove između ceste koja iz centra Poreča vodi prema Špadićima i prometnice Poreč - Novigrad. Porečani su odmah pretpostavili da se radi o izgradnji novog supermarketa Plodine, budući da je ta riječka tvrtka kupila spomenuto zemljište od privatnog vlasnika.

Takva nagađanja potvrđuje tabela podignuta na gradilištu, na kojoj je kao investitor navedena upravo tvrtka Plodine d.d. iz Rijeke a buduća građevina je supermarket Plodine – Poreč 2, za koju je rješenje za građenje izdano krajem srpnja.

Za potvrdu ove informacije i detaljnije podatke obratili smo se u sjedište investitora te očekujemo njihov odgovor.

Neslužbeno smo uspjeli doznati tek da rok za dovršetak izgradnje istječe za pet i pol mjeseci. Do tada će kupci i dalje pohoditi supermarket u Vlašićevoj ulici, u poslovnoj zoni Facinka, koji je otvoren prije desetak godina. Osim što su jedan od vodećih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj, Plodine su, prema podacima FINA-e, prošlu godinu zaključile s ostvarenom netto dobiti od 133,054 milijuna kuna, najvećom među poduzećima sa sjedištem u Rijeci. (KF)

Investitor je tvrtka Plodine
Investitor je tvrtka Plodine
Radovi bi trebali biti dovršeni do proljeća sljedeće godine
Radovi bi trebali biti dovršeni do proljeća sljedeće godine