Logo - www-parentium.com

Koncerti u dvorištu Rojca: Sara Renar, Denis Katanec, Freaktion, Jonathan, Popka&Maer

Sara Renar
21.08.2020. (09:23)

U dvorištu Društvenog centra Rojc večeras će u sklopu programa “Koncerti u dvorištu Rojca” nastupati Sara Renar, te grupa Klinika Denisa Kataneca uz podršku pulskog alternativnog rock benda Freaktion.

Sara Renar nagrađivana je zagrebačka kantautorica i pripada skupini najpriznatijih glazbenih imena nove generacije u regiji. U posljednj tri godine odradila je oko 250 koncerata diljem Europe i regije. Osim stvaranja vlastite autorske glazbe, surađuje i na raznim projektima.

Klinika je najnoviji projekt kantautora Denisa Kataneca iz Zagreba. Svojim emocionalnim, intimnim i introspektivnim pjesmama Denis već više od 10 godina ostavlja trag na zagrebačkoj glazbenoj sceni. Glazba Klinike mješavina je noisea, psihodeličnog folka, shoegazea, popa i na trenutke eksperimentalne glazbe.

Sutra u sklopu istog programa, treće ljeto za redom nastupit će riječki Jonathan. Bend čini pet bliskih prijatelja iz Rijeke koji su se udružili 2011. godine. Često ih se uspoređuje sa velikim imenima indie rocka kao što su Franz Ferdinand, Editors, Interpol, Placebo ili The Strokes. Rasprodani koncerti u cijeloj Hrvatskoj, nastupi na najvažnijim festivalima u regiji samo su dio uspjeha koji govore u prilog toj usporedbi.

Prije Jonathana nastupit će Popka&Maer, duo kojeg čine mladi pulski kantautor Dino Popović koji se glazbom počeo baviti 2008. godine u bendu Hombe kao tekstopisac, skladatelj i glavni vokal, te Valter Milovan, pulski glazbenik i znanstvenik koji iza sebe ima tri objavljena albuma.

Broj posjetitelja na koncertnim večerima je ograničen, a ulaznice je moguće osigurati isključivo putem sustava Entrio. Program možete pratiti i putem live streaminga na Radio Rojcu (89,7 FM)

Program Ljeto u Dnevnom /Koncerti u dvorištu Rojca realiziran je sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Grada Pule. (ik)

Klinka Denisa Kataneca
Klinka Denisa Kataneca
Freaktion
Freaktion