Logo - www-parentium.com
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6

Bale, Gračišće, Lanišće, Pićan i Vodnjan među dobitnicima WiFi4EU vaučera

17.07.2020. (09:23)

Objavljeni su rezultati četvrtog, posljednjeg kruga za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru inicijative WiFi4EU, održanog 3. i 4. lipnja ove godine.

Zaprimljeno je više od 8600 zahtjeva iz zemalja članica EU, a nakon procjene prijava objavljen je popis 947 općina i gradova koji su osvojili vaučer i koji će potpisati Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava koji dostupan na Portalu WiFi4EU. Time će ostvariti pravo na primitak vaučera vrijednog 15 tisuća eura. Pozivom je zemljama sudionicama bilo zagarantirano najmanje 15 vaučera, pod uvjetom da imaju dovoljan broj podnositelja zahtjeva.

Hrvatska je dobila 22 vaučera, a među dobitnicima su i općine i gradovi iz Istre, i to Bale, Gračišće, Lanišće, Pićan i Vodnjan. Popis svih dobitnika je ovdje, a onih iz hrvatske ovdje.

Europska komisija u okviru programa WiFi4EU želi promicati uvođenje besplatnog Wi-Fija za građane i posjetitelje u javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstvene ustanove i muzeji diljem Europe.