Logo - www-parentium.com
Pogrebne usluge Silentium

Porečko-pulski bend Tacoor predstavlja novi spot

10.07.2020. (11:17)

Ruke gore prvi je spot i singl s novog albuma porečko-pulskog benda Tacoor čiji je začetnik i autor tekstova Mladen Đaković, ujedno i autor nekoliko dokumentarnih filmova te redatelj preko 50 domaćih spotova.

Bend još čine multiinstrumentalist Davorin Poropat, koji je godinama je svirao u pulskom bendu Dogma, Marko Bolković, idejni tvorac festivala svjetlosti Visualia, a dio članova svira u Techno Vikinzima i Cirkusu.

Glazba koju izvodi Tacoor je, kako članovi kažu, mješavina hip-hopa, funka, crossovera i rocka sa socijalno angažiranim tekstovima u kojima se nadzire sarkazam i autoironija.

Spot je sniman u Poreču i Puli, a redatelj je Luka Bešlić. Spot možete pogledati na linku.

– Do kraja ljeta ćemo izbaciti još jedan singl, pa na jesen još jednu, a album bi mogao izaći u prvoj polovici sljedeće godine, ako sve bude u redu, izjavio je Đaković koji ističe kako je godinama pokušavao okupiti ekipu, kako bi te svoje tekstove spojio s glazbom.

S obzirom na epidemiološku situaciju skoncentrirani su na rad na spotovima i završavanju albuma, a uz rad s bendom najavio je i da sprema novi dokumentarac za Poreč Dox. (ls)