Logo - www-parentium.com
Pogrebne usluge Silentium

Otvoren Ljetni kamp Grada Poreča

29.06.2020. (13:42)

Podizanjem zastave na Gradskom kupalištu, danas je službeno otvoren 23. Ljetni kamp Grada Poreča.

Sedamdesetak mališana u pratnji trenera, pozdravilo je dizanje zastave Kampa, kojom se već tradicionalno obilježava početak rada Kampa. Zastavu je u pratnji trenera i djece u ime Grada podignuo gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

- U protekle 23 godine generacije Porečanki i Porečana su upravo u ovom kampu naučile plivati i provele neke od najljepših praznika, a roditelji bili mirni na svojim radnim mjestima jer su znali da su im djeca u sigurnim rukama. Posebno mi je drago da su, uz ovaj kamp, u našem gradu aktivni i brojni drugi kampovi za djecu – od sportskih, do glazbenih i plesnih, sve kako bi naša djeca kvalitetno provela svoje praznike, istaknuo je gradonačelnik Peršurić u priopćenju za medije.

Osim smjene koja je upravo počela s radom, održat će se još tri u trajanju od po 14 dana. Ljetni kamp radi svaki dan osim nedjelje, bez obzira na vremenske prilike od 6,45 do 16,15 sati, a po potrebi roditelja i dulje. Djeci će svaki dan biti servirana dva obroka: marenda i ručak, a svako će dijete na početku svake smjene dobiti dvije majice.

Podsjetimo, škola plivanja organizirat će se ujutro, a sportovi i igre u vodi ujutro i popodne. Obuka neplivača provodit će se svakodnevno u grupama po 12 djece, dok će plivači vrijeme provoditi u igrama u moru – košarka u vodi, vaterpolo, plivanje, kao i kajakarenje.

Dnevni program u Kampu upotpunjuju likovne, plesne, penjačke i žonglerske radionice. Djeci će biti ponuđene i igre s mnogobrojnim atraktivnim rekvizitima, poput igre bez granica, potraga za blagom, kolo sreće, forza quattro, pikado, nogomet na pijesku, odbojka, stolni tenis, a svaka će smjena imati i organizirane izlete brodom i podmornicom te odlazak u vodeni i adrenalinski park. Kao i svake godine, organizirat će se edukacije iz porečkih udruga.

Voditelji aktivnosti stručne su osobe sa završenim edukacijama i licencama i poštuju se svi propisani normativi o veličini grupa ovisno o uzrastu djece, vrsti aktivnosti i mjestu izvođenja. Ove godine veličine grupa određene su protuepidemijskim mjerama, a nabavljena je i sva propisana oprema.

Grad Poreč sufinancira smještaj boravka u kampu za djecu sa svog područja, a u program su uključeni i mališani iz obitelji slabijeg socijalnog statusa, za koje boravak u Kampu Grad podmiruje u cijelosti. Zahvaljujući suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Poreč, osiguran je i svakodnevan prijevoz djece iz prigradskih naselja.

Aktivnosti u Ljetnom kampu možete pratiti i putem Facebook profila Ljetni kamp Grada Poreča. (ls)