Logo - www-parentium.com
Pogrebne usluge Silentium

Konstituiran novi saziv županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova

Sjednica novog saziva Povjerenstva u Puli (Istarska županija)
28.06.2020. (11:30)

- Hrvatska od 2015. nije donijela Nacionalnu politiku za ravnopravnost spolova kao temeljni strateški dokument za ravnopravnost spolova. Država nema nikakvu strategiju za postizanje rodne ravnopravnosti, što je poražavajuća činjenica. Kroz djelovanje Povjerenstva za ravnopravnost spolova u Istarskoj županiji i dalje ćemo zagovarati punu rodnu ravnopravnosti te ukazivati na negativne pojave u zajednici kako što su rodno uvjetovani stereotipi, podzastupljenost žena na rukovodećim pozicijama, nasilje nad ženama i nasilje u obitelji, rekla je zamjenica istarskog župana Sandra Ćakić Kuhar u petak u Puli na konstituirajućoj sjednici novog saziva županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova.

Uz Ćakić Kuhar kao predsjedicu, povjerenstvo čine Dragica Grujić, Elena Puh Belci, Jelena Vitasović, Federika Mohorović Čekada i Jasmina Vojniković

Usvojile su Poslovnik o radu i Program rada za 2020. godinu te istaknule važnost suradnje svih dionika na njegovoj realizaciji. Ćakić Kuhar smatra da je položaj žena u Istarskoj županiji bitno bolji nego u ostatku države, "ali da i u Istri imamo još puno posla do ostvarivanja pune ravnopravnosti". (dm)