Logo - www-parentium.com
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...

Izložba fotografija na otvorenom: 60 dana za 60 godina Pučkog otvorenog učilišta Poreč

Pored gradskog kazališta
14.05.2020. (06:44)

Fotografskim vremeplovom koji je početkom ovog tjedna s Interneta izašao na gradske ulice, Pučko otvoreno učilište Poreč obilježava svojih šest desetljeća postojanja i rada kao ustanove u kulturi i obrazovanju odraslih.

Značajna je obljetnica preoblikovana na način prilagođen pandemiji koronavrusa. Tako su pod naslovom “60 dana za 60 godina” u ostakljenim vitrinicama za plakate koji inače pozivaju na filmske projekcije, koncerte, predstave i izložbe, sad izložene arhivske fotografije koje podsjećaju na brojne kulturno – umjetničke manifestacije i obrazovne aktivnosti POU-a, njihove aktere i publiku, atmosfere i mjesta događaja.

Tu je i jumbo plakat s vizualnim sažetkom izložbe, uz cestu na potezu između autobusnog kolodvora pošte. Sve fotografije, i to po jednu na dan, POU od sredine ožujka objavljuje na svom internetskom portalu, kao i  pojedine video–snimke. “Uživo” ih je na pet punktova u gradu moguće razgledati idućih dana, sve dok ne dođe trenutak za ponovno postavljanje plakata, doznajemo od ravnateljice Učilišta Snježane Radetić.

- Šest desetljeća postoji Ustanova u koju su ugrađeni profesionalni životi ljudi, vrijeme koje je bilo promjenjivo, raznolika društvena pravila i – publika! Uz publiku koja je rasla i obrazovala se kroz programe, raslo je i razvijalo se i Učilište – u ponudama i programima uvijek bogatije i kreativnije. U nastajanju je monografija kojom ćemo okruniti ovu lijepu brojku. No, budući da smo na određeno vrijeme prisiljeni stati s našim programima te nećemo biti u prilici predstaviti vam dio aktivnosti kojima smo planirali obilježiti ovu godinu, vraćamo vas u prošlost u namjeri da se dnevno prisjetimo trenutaka i programa koji su obilježili važan segment života našega grada, poručuju iz Učilišta.

Porečki Annale – najstarija skupna izložba suvremene umjetnosti u Hrvatskoj, Susret pjevačkih zborova Naš kanat je lip,  Photodistorzija, Festival komedije i smijeha Zlatni zub, Jazz u Lapidariju, Međunarodna studentska kiparska škola Montraker, PorečDox i Street art, neke su od manifestacija u čije će spomenare mnogi rado zaviriti. (Kristina Flegar)

Izložba na otvorenom u povodu 60 godina Pučkog učilišta
Izložba na otvorenom u povodu 60 godina Pučkog učilišta
Fotografije su postavljene širom grada
Fotografije su postavljene širom grada