Logo - www-parentium.com
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...

Hrvatske inovacije među pobjednicima #EUvsVirus hackathona

30.04.2020. (16:49)

ZAGREB, 30. 04.2020. – U sklopu online ceremonije Europska komisija objavila je pobjedničke projekte hackathona #EUvsVirus koji je u samo tri tjedna organiziran u uskoj suradnji sa zemljama članicama Europske unije. Natjecanje je okupilo 20.900 sudionika iz cijele Europe i šire, a Hrvatsku je predstavljao 281 sudionik.

Projekt ViraTrace pobjednik je u kategoriji Zdravlje i život za izazov Komunikacija u stvarnom vremenu i prevencija, a u projektnom timu nalazi se i predstavnik Hrvatske.

Projekt BirdBox hrvatske tvrtke Poslovna inteligencija plasirao se među četiri najbolja tima u kategoriji Digitalne financije za izazov Podrška identifikaciji financijskih nedostataka.

Ostali pobjednički projekti čije timove čine predstavnici Hrvatske su:

Do završetka hackathona prijavljeno je 2.150 gotovih rješenja iz cijelog svijeta. Najveći broj sudionika, kao i prijavljenih rješenja, zabilježen je u Njemačkoj, Italiji i Španjolskoj, a zanimljivo je da su se uključili inovatori iz Meksika, Rusije, Australije, Malezije, pa čak i Nigerije, Gane i Kenije. Natjecatelji su od 24. do 26. travnja razvijali inovativna rješenja u šest glavnih kategorija podijeljenih u 37 izazova. Ostala nagrađena rješenja možete pronaći na https://euvsvirus.org/results/