Logo - www-parentium.com
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore

Lino Červar: “Spreman sam voditi Hrvatsku u Tokiju 2021.“

Lino Červar (foto: hrs.hr)
29.03.2020. (15:32) (Izvor:HRS - Link )

Korona virus ne popušta. I dalje jako i ozbiljno utječe na naše živote. Zatvorenost u vlastite zidove, nemogućnost normalne ljudske komunikacije, prekid svih, pa i sportskih aktivnosti, nije lako podnijeti. Posebno je teško kreativcima. Njihov nemirni duh nije navikao na okove, sputavanja, zabrane.

Tako se ovih dana osjeća i hrvatski rukometni izbornik Lino Červar. Zatvoren u vlastitom stanu, broji dane koji izuzetno sporo prolaze. Normalnog života nema  na vidiku, utakmica posebno. Ali svjestan je da osim mirovanja nema drugog izbora. Životi i zdravlje sada su najvažniji. Što radi, čime se bavi ovih dana, kako gleda na mogućnost nastavka sportske i rukometne sezone, odgodu Olimpijskih igara, mogući povratak Manuela Štrleka u reprezentaciju, općenito o životu. O svemu tome razgovarali smo s hrvatskim izbornikom, svjesni da će nam trebati malo više prostora i vremena jer s Linom nikada nije dosadno.

Izborniče, što se radi, kako provodite dane? 

Znači li to da ste stalno u kontaktu s igračima ?

Međunarodni olimpijski odbor i Japan donijeli su odluku o odgodi Igara za 2021. godinu. Kako gledate na to?

Imate dogovor s HRS-om da vodite reprezentaciju do Olimpijskih igara. Vrijedi li taj dogovor i dalje s obzirom na nove okolnosti i promjenu datuma. Drugim riječima do  Igara u Tokiju 2021. godine, ili…

Što očekujete da će Svjetska rukometna federacija napraviti. Hoće li priznati nastup u Japanu onim reprezentacijama koje su  to izborile, a ostale kao što je bilo i planirao tražiti putem kvalifikacija, ili će se karte drugačije miješati s obzirom da imamo SP u Egiptu 2021. godine

Europska rukometna federacija je s druge strane donijela okvirni plan završetka klupske i reprezentativne sezone, koji predviđa da se igra praktički cijelo ljeto? Drugim riječima igrači bi bili bez pravog odmora?

Predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac shodno statutu i nemogućnosti sazivanja Upravnog odbora i Skupštine potpisao je odluku o stavljanju Manuela Štrleka na raspolaganje reprezentaciji. Kako to komentirate?

I za kraj izborniče kako, vidite hrvatski rukomet nakon ove krize? Klubovi su na izdisaju. Što raditi, kojim putem krenuti?