Logo - www-parentium.com
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6

SDP Poreč poziva na formiranje stožera za pomoć porečkom gospodarstvu

Ljubo Kosić
25.03.2020. (14:43)

SDP Poreč je u svojem priopćenju za medije zatražio hitno formiranje kriznog stožera i donošenje mjera za pomoć porečkom gospodarstvu kao i potrebu za rebalansom proračuna grada za 2020. godinu.

Pozivajući se na sve teže društvene i ekonomske posljedice koje sa sobom vuče pandemija koronavirusa, SDP Poreč poziva na formiranje odbora gradskih službenika gospodarskog i socijalnog resora, te predstavnika svih djelatnosti pogođenih nadolazećom gospodarskom situacijom kojim bi osobno rukovodio gradonačelnik.

Donošenim odlukama bi se trebalo urediti pitanje rasterećenja gospodarskih subjekata sa naglaskom na utvrđenu provedbu Odluke o lokalnim porezima.

Porečka podružnica SDP-a poziva na oslobađanje plaćanja obveza po osnovi izdanih Rješenja za naknadu na korištenje javnih površina u cijelosti, počevši od 01. ožujka pa do kraja tekuće godine, moratorij na plaćanje obveza po osnovi prijave Poreza na potrošnju od 1. ožujka te oslobađanje plaćanja obveza po osnovi Poreza na kuće za odmor za 2020. godinu.

U priopćenju je istaknuta važnost izrade pojedinačnih aktova koji određuju oslobađanje plaćanja po osnovi zakupnine prostora u vlasništvu Grada, moratorij na plaćanje obveza po osnovi izdanih rješenja za Komunalnu naknadu te oslobađanje od plaćanja obveza po osnovi koncesijskih odobrenja i rješenja za spomeničku rentu

Pozivaju i na potpuno oslobađanje plaćanja participacije jaslica i vrtića kao i oslobađanja plaćanja parkirnih mjesta na području grada za sve građane. (ls)