Logo - www-parentium.com
Čišćenje apartmana i soba ozonom!

S ljubavlju prema potrebitima: Spremno 112 paketa hrane

Spremna pomoć za građane u potrebi
24.03.2020. (11:47)

Solidarnost povezuje ljude, a ono što ih još jače okupi svakako su izvanredne situacije kakva je pandemija koronavirusa. Mnogi na Poreštini nesebično pomažu. Evo poruke Vesne Janko Finderle, ravnateljice Gradskog društva Crvenog križa Poreč koje ima i stalne korisnike na koje nikad ne zaboravlja.

„Danas još jedan težak, ali sretan dan. Jer, pomoći nekome kome si sada jedini oslonac, slamka spasa, zaista je blagoslov. Uz redovne dostave namirnica i lijekova starijim, samačkim domaćinstvima te građanima u izolaciji, nismo zaboravili naše redovne korisnike. Uz pomoć Centra za socijalnu skrb sastavili smo spisak 112 obitelji u potrebi.

Pakete je financiralo GDCK Poreč u iznosu od 145 kuna po paketu. Namjena - za potrebite obitelji prema Financijskom planu.

Kako djelujemo na cijeloj Poreštini, uz povećan obujam posla naši korisnici morali bi duže čekati dostavu. Međutim, zato imamo naše drage vatrogasce, i to sva dobrovoljna vatrogasna društva na Poreštini te Komunalno Funtana koji su nam veliki oslonac u dostavi hrane.

Uz naše aktivne volontere uskočit će gdje god je to potrebno. Uz suradnju, dobru volju, zajedništvo cak 112 obitelji dobiti će naše pakete hrane već ovaj tjedan! Presretni ♥️”

U ovoj izvanrednoj situaciji u Crvenom križu su, kaže nam ravnateljica Janko Finderle, pokušali zajedno organizirati čim bolji i učinkovitiji način pomoći građanima u potrebi. Okupljaju tim educiranih i obučenih osoba, pa se dostava pomoći odrađuje na najsigurniji mogući način, ne samo za one koji pomažu, već i za građane kojima se pomaže, a to su u ovom slučaju rizične skupine i oni u samoizolaciji.

Drže se posebnog protokola postupanja u takvim situacijama te im je najvažnije sačuvati zdravlje građana, kažu.

U ovakav vid pomoći preko Gradskog društva Crvenog križa uključeni su volonteri s cijele Poreštine, Javna vatrogasna postrojba Poreč te sva dobrovoljna vatrogasna društva na Poreštini, Komunalni odjel  Općine Funtana te djelatnici Centra za socijalnu skrb Poreč. Umreženi su i svakodnevno izmjenjuju informacije, uz dogovor s Načelnikom Stožera Grada Poreča. Pomažu im i trgovački lanci i ljekarne.

-Moramo napomenuti da nismo izostavili tridesetak redovnih korisnika koji dva puta mjesečno dobivaju paket hrane, kao ni 160 obitelji na Poreštini kojima će ovih dana dodijeliti omoć u vidu interventnog paketa. Većina obitelji nalazi se na spisku Centra za socijalnu skrb Poreč, te im je prijeko potrebna pomoć, kaže ravnateljica za Parentium.

Funkcionalni timovi

Članovi ekipa raspoređeni su u funkcionalne timove, kako bi čim manje članova boravilo na istome mjestu. Timovi 1 javljaju se na pozive građana, nude psihosocijalnu pomoć, razgovor i informacije, te primaju narudžbe hrane i lijekova. Timovi 2 idu u ljekarne i trgovine, dok hranu naručuju e-mailom ili telefonski, kako bi volonteri bili čim manje izloženi zarazi. Timove 3 čine posebno obučene osobe koje hranu i lijekove dostavljaju građanima.

Ako i vi želite pomoći, posjetite web stranicu www.crvenikrizporec.hr i ispunite obrazac Volontiraj te se javite na dežurni broj 092/ 35 26 501.

Članovi GDCK Poreč posebno pohvaljuju sve građane, a posebno porečke rukometaše i nogometaše, članove Šajeta i novovaških Highlandersa koji nesebično nude pomoći i eventualno prijevozna sredstva prema potrebi .

Darivanje krvi

U Gradskom društvu Crvenog križa Poreč posebno napominju kako su do daljnjeg obustavljene sve akcije darivanja krvi. (dp)

Vatrogasci, volonteri i brojni drugi pomažu u radu Crvenog križa
Vatrogasci, volonteri i brojni drugi pomažu u radu Crvenog križa