Logo - www-parentium.com
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom

Kod porečkog Doma zdravlja postavljene dvije privremene ambulante

Kontejneri će uskoro od djelatnika tvrtke Groplast dobiti vrata i prozore
21.03.2020. (17:16)

Grad Poreč-Parenzo u suradnji s Istarskim domovima zdravlja za porečku je i spostavu osigurao dva kontejnera koji će se koristiti za vrijeme aktualne situacije opasnosti od širenja korona virusa. Jedan je kontejner smješten na ulazu u zgradu i služi kao prijavnica- trijažno mjesto.

Naime, prema odluci Županijskog stožera za civilnu zaštitu od 17.3.2020, obustavljeni su svi pregledi pacijenta koji nisu hitni, kako u javnim, tako i privatnim ambulantama. Zbog toga svi koji žele ući u zgradu Doma zdravlja moraju proći ispred prijavnice u kojoj su smješteni zdravstveni radnici koji provjeravaju razlog dolaska i nastoje spriječiti svaki neopravdan ulazak u zgradu.

Važno je da trijažno mjesto bude izvan zgrade, kako bi se spriječila njena moguća kontaminacija, a ovakav kontejner štiti zdravstvene radnike od izravnog kontakata s potencijalno zaraženima. Zdravstveni radnici će na tom punktu izdvojiti pacijente sa simptomima respiratorne infekcije, koji ne ulaze u zgradu već se upućuju u izdvojenu ordinaciju, a ona je smještena u drugom kontejneru, iza zgrade Doma zdravlja i u njemu se obavljaju pregledi onih kod kojih postoji sumnja na infekciju korona virusom.

Oba su kontejnera opremljena svime što je potrebno za ugodan rad zdravstvenih djelatnika. Nadamo se samo da im neće dugo trebati. Oba će uskoro od djelatnika tvrtke Groplast dobiti vrata i prozore. (dp)

Kontejner kod porečke Hitne medicinske pomoći
Kontejner kod porečke Hitne medicinske pomoći