Logo - www-parentium.com
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...

Preporuke građanima – prevencija širenja virusa COVID19

11.03.2020. (14:21)

Nakon što su u pulskoj Općoj bolnici potvrđena dva slučaja korona virusa u Istri kod oboljelih osoba iz Labina i nakon jučerašnjeg sastanka istarskih gradonačelnika sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić održao je sastanak sa Stožerom civilne zaštite Grada Poreča-Parenzo i Poreštine te načelnicima općina Poreštine, kao i s direktorima gradskih trgovačkih društava i ravnateljima gradskih javnih ustanova, na kojem je usuglašeno poduzimanje konkretnih mjera s ciljem usporavanja daljnjeg širenja virusa.

Grad Poreč-Parenzo prihvatio je prijedlog Stožera civilne zaštite Istarske županije o potrebi provođenja strožih mjera, imajući u vidu blizinu granice s Italijom i dnevne migracije lokalnog stanovništva. Naime, unazad petnaest dana je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije na području Republike Italije, s povećanim brojem oboljelih osoba, kao i smrtnih slučajeva te nekontroliranog širenja virusa.

Odluke, koje je gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo potpisao, a koje su donesene u skladu sa zaključcima Stožera za civilnu zaštitu Istarske županije i Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije obuhvaćaju:

„Jako je važno da na ovaj izazov reagiramo staloženo, fleksibilno i odgovorno. Grad je već sve preporuke stožera do sada primijenio i spreman je. Pratimo situaciju i zajednički nam je cilj usporiti širenje virusa. Vjerujem da svi skupa možemo prihvatiti ovaj izazov i pomoći da što lakše prebrodimo ovu situaciju.

Da bi se to postiglo, potrebna nam je smirenost, odgovornost i suradnja svih građana. A posebno je važno pratiti pouzdane izvore informiranja i pridržavati se preporuka Nacionalnog stožera i županijskog stožera“, rekao je gradonačelnik Loris Peršurić. (Grad Poreč)

Preuzimanja: