Logo - www-parentium.com
Histris - najveći Istrijan na roštilju!

Bez čekanja na šalterima mirovinskog

Pixabay
10.02.2020. (07:48) (Izvor:Poslovni dnevnik - Link )

Za projekt digitalizacije mirovinskog osiguranja pod nazivom eHZMO, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje iz Europskog socijalnog fonda dobiva 141,5 milijun kuna bespovratnog novca.

Ugovor o sufinanciranju za projekt ukupne vrijednosti 166,6 milijuna kuna potpisan je u petak u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava.Tijekom 46 mjeseci, koliko je predviđeno trajanje projekta, provest će se modernizacija informacijskog i komunikacijskog sustava HZMO-a te poslovnih procesa radi povećanja interne učinkovitosti i djelotvornosti.

Nova IT rješenja, koja će se dijelom temeljiti i na primjeni umjetne inteligencije, omogućit će korisnicima za veći dio usluga e-komunikaciju s HZMO-om bez potrebe fizičkog dolaska na šaltere, a konsolidacija poslovanja nakon završetka projekta omogućit će proaktivniji pristup prema korisnicima te dostupnost usluga neovisno o radnom vremenu, rečeno je prilikom potpisivanja ugovora.

"Uzimajući u obzir broj korisnika o kojima HZMO svakodnevno skrbi te današnje digitalno okruženje, kvaliteta usluge uvelike ovisi o adekvatnoj informatičkoj podršci. Sve je veći broj građana koji žele potrebnu uslugu riješiti jednim klikom iz vlastitog doma, izjavio je Ivan Serdar, ravnatelj HZMO-a. (Poslovni)