Logo - www-parentium.com
HAK Auto-klub Poreč

Gastro škola i Pets and friends net najbolji na porečkoj Startup akademiji

07.11.2019. (15:41)

U okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču, prošli tjedan održala se poduzetnička akademija - Startup akademija za mlade.  Riječ je o edukativnom programu namijenjenom svim zainteresiranima za pokretanje vlastitog posla ili uspješno vođenje postojećeg. Kroz interaktivne radionice i timske vježbe s polaznicima su podijeljene relevantne informacije s područja financija, marketinga, EU fondova, prodaje, društvenih mreža, razrade ideja, inovacija i novih tehnologija.

Startup akademija uz edukativni ima i natjecateljski dio na kojem su Porečani predstavili osam razrađenih poduzetničkih ideja, većinom iz područja turizma gastronomije i inovacija. Stručni žiri, sastavljen od zamjenika gradonačelnika Poreča Elija Štifanića, predstavnice Hrvatske banke za obnovu i razvoj Cinzie Zubin, predstavnika Zagrebačke banke i Kristiana Korunića iz Moneo savjetovanja, odabrao je dvije najbolje poduzetničke ideje:

Najbolje ideje Startup akademije proglašavaju se u svakom gradu održavanja, a 11. prosinca u Rovinju će se održati Grand Finale s vrijednim nagradama za pobjednike - mentorstvo, početni kapital i opremu. Nagradni fond iznosi 20 tisuća kuna, a u cijelosti ga osigurava Istarska razvojna agencija povodom dvadesete godišnjice postojanja. 

Startup akademiju u Poreču organizirali su Start-Up udruga, Grad Poreč-Parenzo i Istarska razvojna agencija. (sj)