Logo - www-parentium.com
Pogrebne usluge Silentium

U nedjelju u Intersportu humanitarni turnir u pikadu za sestre Rinčić

Humanitarni turnir u pikadu za sestre Lorenu i Ivu Rinčić (Pixabay)
05.11.2019. (12:50)

U nedjelju, 10. studenog s početkom u 17 sati u caffe baru Intersport u Zelenoj laguni održat će se humanitarni turnir u pikadu Za naš korak, namijenjen terapiji za osmogodišnju Lorenu i trogodišnju Ivu Rinčić. Sestre iz Velike Gorice rođene su s polineuropatijom nepoznatog porijekla, bolešću živaca i mišića zbog koje ne mogu hodati.

Unatoč nepovoljnim prognozama, djevojčice su u prvom ciklusu terapija u Poliklinici Glavić, koji je trajao 12 tjedana, znatno napredovale. Lorena sada uz pomoć hodalice može napraviti 100, a njena sestra Iva 500 koraka.

Cijena sljedećeg ciklusa terapija iznosi 390 tisuća kuna, a roditelji će sredstva skupljati do 18. siječnja 2020 na računu otvorenom u Zagrebačkoj banci na ime majke djevojčica:

Pikado klub Poreč i grupa građana organiziraju ovaj turnir s ciljem pomoći u prikupljanju sredstava za terapiju, a dobrodošli su svi zainteresirani, bez obzira na članstvo u klubu. Prijave su moguće pred sam početak turnira, uplatom kotizacije od 30 kuna po igraču za parove i 50 kuna po igraču pojedinačno. Za najbolje na turniru predviđene su simbolične medalje, a sva će prikupljena sredstva od kotizacija biti uplaćena za djevojčice. Sve dodatne informacije dostupne su na Facebook stranici eventa. (sj)