Logo - www-parentium.com
Pogrebne usluge Silentium

Predavanje prof.dr.sc. Olivere Koprivnjak: Masti u prehrani - mitovi i spoznaje

Pixabay
04.11.2019. (09:13)

Zdrava prehrana jedan je od neospornih čimbenika koji utječu na naše zdravlje. Posljednjih se godina puno govori o problemima vezanim uz prehranu, pogotovo o pretilosti. Jednako tako navode se i dokazuju brojni rizici za zdravlje povezani s pretilošću i lošim navikama hranjenja uopće. Upravo zbog toga jedna od čestih tema je pravilna, uravnotežena prehrana koja uključuje pravilan izbor hrane i raspored obroka.

Danas znamo da pravilnom prehranom možemo regulirati tjelesnu težinu, ali i različite zdravstvene teškoće (visok krvni tlak, šećerna bolest, povišen kolesterol i dr.). O pravilnoj prehrani, zdravim namirnicama i prehrambenim proizvodima informiraju nas različiti izvori. Često nas i zbunjuju, te nismo uvijek sigurni radi li se o reklami ili vjerodostojnim informacijama koje zagovaraju zdravu hranu. Baš zato, iznimno je važno voditi računa o tome tko nam daje informacije o zdravoj hrani i nastojati se osloniti na stručnjake.

Mitovi i zablude često se vezuju uz korištenje masti u prehrani. O tome jesu li masti korisne i zdrave u prehrani, treba li ih koristiti, koje je masti dobro, a koje manje dobro koristiti i u kojim količinama govorit će nam naša sugrađanka i stručnjakinja, prof.dr.sc. Olivera Koprivnjak, dipl. ing. prehrambene tehnologije.

Olivera Koprivnjak je redovna profesorica Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, članica Hrvatskog društva prehrambenih tehnologa i već je više puta, motivirano i zanimljivo, u Zdravom gradu Poreč govorila o različitim aspektima zdrave prehrane stanovnicima Poreča i Poreštine.

Predavanje će se održati u petak, 8. studenog 2019. u 18 sati u prostorijama Zdravog grada Poreč. Trajat će oko 60 minuta, a potom će prof. Olivera Koprivnjak biti na raspolaganju za pitanja. (dp)