Logo - www-parentium.com
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore

Istramet: Stiže brza promjena vremena, od petka sunčanije i osjetno toplije

09.10.2019. (08:46)

Pred nama je nova brza promjena vremena koja će intenzivnija biti na Kvarneru i u Gorskom kotaru u odnosu na Istru. Praznički utorak obilježllo je pretežno sunčano i ugodno toplo vrijeme. U 13 sati temperature zraka u Istri kretala se između 8 °C na vrhu Učke i 22 °C koliko je izmjerila Istrametova postaja u Peroju.

Glavnina nestabilnosti na Kvarneru

Srijedu će obilježiti oblačnije i vjetrovitije vrijeme. Zapuhat će umjereno jugo koje će navečer postupno okrenuti na umjeren, na moru ponegdje prolazno jak jugozapadnjak. Južni vjetrovi donose nam porast jutarnjih temperatura i vlažnosti zraka, dok će oborine tijekom većeg dijela srijede biti rezervirane za gorje.

U četvrtak nas očekuje promjenjivo oblačno vrijeme, naročito u prvom dijelu dana kada očekujemo mjestimičnu kišu. Kiša će češća pojava biti na Kvarneru i u gorju gdje može biti i grmljavinskih pljuskova. Prema današnjim prognostičkim modelima, u Istri nisu izgledne obilne količine kiše.

Brza stabilizacija vremena

Stabilizaciju vremenu očekujemo već u drugom dijelu četvrtka, stoga će petak i subota donijeti pretežno sunčano i toplo jesensko vrijeme. Jutra će zbog manje oblaka biti svježija, dok će dnevne temperature zraka na većem dijelu područja porasti iznad 20 °C!

Stabilno vrijeme moglo bi potrajati i u nedjelju te početkom idućeg tjedna, no magle će po kotlinama rijeka biti sve češće, a izgledna je i pojava niske naoblake. Detaljnije kratkoročne prognoze pratite u našem trodnevnom izvješću! (P.R./Istramet).