Logo - www-parentium.com
Valfresco Direkt

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

01.10.2019. (19:08)

U porečkom Domu za starije i nemoćne osobe Poreč danas je prigodnim slavljem i zabavnim programom obilježen Međunarodni dan starijih osoba, ujedno i 12. godišnjica postojanja te  ustanove.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesna Kordić posjetili su korisnike i čestitali im njihov dan.

Čestitkama seniorima i svečanosti pridružili su se i članovi Upravnog vijeća Doma Franc Dobrilović, Nataša Basanić Čuš i Laura Krizmanić, potpredsjednik Gradskog vijeća Mario Ritoša i ravnateljica Doma Tihana Mikulčić.

Gradonačelnik je uz čestitke zahvalio korisnicima na svemu što su učinili i čine za ovaj grad. Izvijestio ih je o aktualnim projektima i prioritetima grada, ali i o tome kako napreduje realizacija nekih od izraženih potreba korisnika Doma.

– Kroz svoj rad moramo zadržati sve ono što ste nam ostavili u nasljeđe i uvijek imati u vidu da se radi o, kako često volim reći, najljepšem gradu na svijetu, rekao je Peršurić i poželio im ugodan boravak u Domu, pohvalivši pritom cijeli kolektiv i volontere koji im olakšavaju svakodnevnicu.

Svojim nastupima proslavu su obilježila djeca TOŠ B. Parentiun u DV Paperino, volonter i glazbenik Amir Rešidović, potom duhovita izvedba Gordana Gregurovića i Marka Ritoše, nastup pjevačkog zbora Kluba umirovljenika Galija pod njegovim vodstvom kao i izvedba Marije Sošić.

Proslava Tjedna međugeneracijske solidarnosti nastavit će se gostovanjem vrtićaraca Dječjeg vrtića Radost Poreč te učenika OŠ Joakim Rakovac iz Sv. Lovreča, dok će tombolu s korisnicima zaigrati učenici SŠ Mate Balote iz Poreča. (dp)