Logo - www-parentium.com
Valfresco Direkt

IDS predlaže novi sustav upravljanja vodom u Istri

Tulio Demetlika i Renato Krulčić
01.10.2019. (09:53)

Istarska županija i gradovi, osim Umaga, odlučili su predložiti Vladi RH da područje Istre bude jedinstveno vodouslužno područje, najavili su na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Puli predstavnici IDS-a.

– Uvođenje jedinstvenog sustava vodoopskrbe predstavlja jednu od najvećih reformi u Istri te još jedan iskorak Istre prema najvišim europskim standardima“, istaknuo je potpredsjednik IDS-a Renato Krulčić u priopćenju za medije..

Saborski zastupnik IDS-a Tulio Demetlika napomenuo je da je 18. srpnja stupio na snagu Zakon o vodnim uslugama, čiji je cilj stvaranje uvjeta za uspostavu jedinstvene cijene vode na jednom području.

– Zakonom se nalaže smanjenje trenutno velikog broja isporučitelja vodnih usluga. Ono što se želi postići spajanjem isporučitelja jest smanjenje gubitaka zahvaćanja vode, veće povlačenje sredstava iz EU fondova, značajnu racionalizaciju poslovanja isporučitelja vodnih usluga te ujednačavanje cijena vode, izjavio je u priopćenju za medije zastupnik IDS-a Tulio Demetlika. (ls)