Logo - www-parentium.com
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6

U Zagrebu otvorena izložba istarske umjetnice Tee Bičić

28.09.2019. (16:17)

Sinoć je u Galeriji "Idealni grad" u Zagrebu otvorena samostalna izložba "Karbon" istarske akademske umjetnice Tee Bičić koja se predstavila izborom radova iz recentnog ciklusa "Karbon".

Ravnateljica Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad Tea Bilić na otvorenju je istaknula kako joj je izuzetno drago što, u galeriji s dugom tradicijom predstavljanja opusa eminentnih umjetnika većinom iz Zagreba, ima čast predstaviti likovnu umjetnicu iz Istre.

Viši stručni suradnik za koordinaciju i promidžbu programa te voditelj likovnih radionica Vedran Markulin predstavio je dosadašnje djelovanje Tee Bičić kroz kratku biografiju, dok je kustosica izložbe Sonja Švec Španjol istaknula kako je riječ o umjetnici koju krasi krajnje profinjen i pročišćen minimalistički likovni izričaj oslobođen figuracije i konotacija iz svijeta koji nas okružuje.

Umjetnica je zahvalila organizatorima i posjetiteljima na dolasku, istaknuvši kako je dio radova iz ciklusa "Karbon" bio izložen kao popratni program Venecijanskog bijenala u prostoru Arsenale Docks ujesen 2017. godine. Ciklus je potom predstavljen u raznim gradovima diljem Hrvatske, a Zagreb je vjerojatno posljednja postaja, nakon koje slijedi rad na novom ciklusu i njegovom predstavljanju.

Izložba ostaje otvorena do 18. listopada 2019. i može se pogledati radnim danom od 10 do 18 sati.

Autor fotografija: Dragan Šijački.