Logo - www-parentium.com
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6

Opel predstavio najsportskiju novu Corsu – GS Line

24.09.2019. (07:00) (Izvor:Autonet - Link )

Novu Corsu GS Line pokreće najsnažniji trenutno dostupni motor. Riječ je o 1,2-litrenom turbo 3-cilinričnom motoru snage 130 KS i najvećeg okretnog momenta od 230 Nm. Ovaj je pogonski stroj standardno uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem i pogonom na prednje kotače, prenosi Autonet.

Njihova kombinacija će omogućiti Corsi GS Line ubrzanje do 100 km/h za 8,7 sekundi te najveću brzinu od 208 km/h. Riječ je o pristojnim performansama za tzv. warm hatch, a iz Opela poručuju kako standardni Sport način rada pogonskog sklopa “osigurava još dinamičniju upravljivost i bržu reakciju motora.”

Službeni podaci govore o prosječnoj potrošnji od 5,6 l/100 km i emisiji ugljičnog dioksida od 128 g/km (WLTP).

Corsa GS Line u Njemačkoj stoji o 19.880 eura, a kupci će za to dobiti dvobojnu karoseriju chili crvene i s crnim krovom i kućištima retrovizora, sportske branike, kromirane završetke ispuha, prednja i stražnja svjetla s tamnom pozadinom, dvobojne naplatke i sl. U unutrašnjosti se ističu sportska sjedala, aluminijske pedale…

Na kraju dodajmo da bi Opel trebao nešto kasnije lansirati novu Corsu u OPC izvedbi, dok GSi nije izgledan. Naime, upravo bi GS Line trebao predstavljati nasljednika tog modela. (Autonet)