Logo - www-parentium.com

Varzićeva putujuća izložba Ludus uskoro u Motovunu

Eugen Varzić
05.09.2019. (08:57)

Nakon Đakova, Zagreba, Šibenika i Slavonskog Broda, putujuća samostalna izložba Ludus Eugena Varzića, akademskog slikara s međunarodnim postignućima, 18. rujna stiže u motovunsku galeriju Pet kula, najavljuju organizatori.

S oko 25 radova nastalih u protekle četiri godine, bit će to najopsežnije i najkompletnije predstavljanje Varzićevog novijeg stvaralaštva. Publika će premijerno vidjeti tri nova rada, a ujedno će i raniji radovi istarskih urbanih veduta imati premijerno predstavljanje u Istri.

Autorovo tematsko područje ostaje isto – svijet figuracije s motivima ljudskog lika u formi portreta ili autoportreta. Svaka slika je slika-koncept te može stajati samostalno u prostoru, neovisno od drugih djela nastalih u istom periodu. Svaka slika je istovremeno traganje, propitkivanje i zauzimanje stava, navodi se u najavi izložbe.

Varzić, rođeni Slavonac sa stalnom adresom u Poreču, izlagat će u Istri nakon petogodišnje pauze. Na otvaranju koje počinje u 20:30 će govoriti predsjednik Udruge fotografa Fotovun David Matković, kustosica izložbe Sonja Švec Španjol i sam autor, a posjetitelje očekuje i nastup DJ-a Marca Grabbera. (dp)

Hrvatska, rad u nastajanju
Hrvatska, rad u nastajanju
Šibenska (2017), ulje na platnu
Šibenska (2017), ulje na platnu