Logo - www-parentium.com
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6

Svečano otvorena ovogodišnja Tunistra

05.09.2019. (08:49)

Na porečkoj rivi sinoć je službeno otvoreno jubilarno, peto izdanje TunIstre – Offshore World Challenge Poreč 2019. Trajat će do 7. rujna uz sudjelovanje pedesetak ekipa iz deset zemalja. Uz sportski dio, najavljeno je otvorenje nikad bogatijeg Tunalicious Street Food Festivala.

Najveće, međunarodno natjecanje u lovu na veliku ribu na Jadranu svrstalo se u skupinu International Big Game Eventsa i Hrvatsku dodatno pozicioniralo na svjetskoj karti big game fishinga. Natjecatelji se pobjedom na turniru kvalificiraju na Svjetsko prvenstvo u Queposu u Kostarici, koje će se održati u travnju 2020. godine, a pobjednik osvaja pehar i vrijedne nagrade.

Peto izdanje TunIstre službeno je otvorio Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča. Nije mogao skriti zadovoljstvo time što je Poreč i ove godine domaćin priznatog natjecanja. „Offshore World Challenge jedno je od onih događanja koje smo svi mi zavoljeli u kratkom roku. Pruža nam priliku upoznati bogatstva našega mora, ali i iz prve ruke sudjelovati u odličnom sportskom duhu i entuzijazmu svih natjecatelja“, rekao je Peršurić.

Posebne atrakcije trodnevnog natjecanja u lovu na veliku ribu su zajednički polazak brodova u jutarnjim satima te zanimljivo i napeto vaganje dnevnih kapitalaca na rivi u večernjim satima.

Tunalicious Street Food Festival

Na svečanom otvorenju petog izdanja TunIstre najavljen je i Tunalicious Street Food Festival, koji se ove godine održava od 5. do 7. rujna. Brojna jela od tune privući će sve gurmane i ljubitelje specijaliteta pripremljenih od kraljice Jadranskog mora, plavoperajne tune.