Logo - www-parentium.com
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom

Pulski SDP o stanju na Kaštijunu: Nitko se ne usudi reći “Car je gol”!

Fotografija: sanjaradolovic.com
04.09.2019. (14:37)

Zbog izostanka reakcije odgovornih na pritužbe građana Pule i okolice zbog smrada s Kaštijuna, zabrinjavajućih očitanja mjernih stanica te nedavne pojave lebdećih čestica, Klub vijećnika SDP – HSU pokrenut će proceduru za sazivanje tematske sjednice gradskog vijeća Pule u vezi Županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun.

– Iz takvog ponašanja možemo zaključiti samo dvije stvari. Pokušava se negirati problem u maniri Carevog novog ruha, gdje se nitko ne usudi reći – car je gol, ili još gore, što ne želimo ni pomisliti - da apsolutno nikoga nije briga za ovo što se događa jer ionako do izbora ima još dvije godine. Ovo više nije pitanje turističke sezone, već se nameće pitanje hoće li u 21. stoljeću stanovnici Pule morati razmišljati o preseljenju svojih obitelji radi katastrofalnog projekta ŽCGO Kaštijun, stoji u priopćenju za medije Sanje Radolović, predsjednice Gradske organizacije SDP-a.

– Po Poslovniku o radu gradskog vijeća postoji mogućnost sazivanja sjednice na traženje barem jedne trećine vijećnika te na takav način želimo dovesti odgovorne osobe da informiraju javnost o stanju na Kaštijunu, poručuju iz pulskog SDP-a. (dp)