Logo - www-parentium.com
Advent Poreč

Teško ozlijeđeni vozači mopeda i motocikla

Ilustracija (PU istarska)
12.08.2019. (13:20)

Tijekom jučerašnjeg dana na području Istre dogodile su se tri prometne nesreće u kojima su teško stradali vozači motocikla i mopeda, javljaju iz istarske policije.

Prva nesreća dogodila se jučer oko 4,30 sati u Umagu, gdje je 34-godišnjak bez korištenja zaštitne kacige upravljao mopedom Peugeot pulske registarske oznake. Zbog neprilagođene brzine kretanja prednjim je dijelom udario u središnji otok raskrižja, pri čemu je pao na kolnik. Zbog teških ozljeda zadržan je na liječenju u pulskoj bolnici.

Oko 12,50 sati na državnoj cesti Ponte Porton – Buzet u prometnoj je nesreći teško ozlijeđen vozač motocikla. Nesreću je izazvao 54-godišnjak za upravljačem automobila Citroen koji se kretao iz smjera Ponte Portona prema Buzetu. Kod odvojka za Mali Mlun, vozač automobila započeo je skretati u lijevo, a da pritom nije propustio motocikl Suzuki pulske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 61-godišnjak. Od siline udarca 61-godišnjak je pao na kolnik te je zbog teških ozljeda zadržan na liječenju u riječkoj bolnici. Zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, protiv vozača Citroena podnosi se kaznena prijava u redovnom postupku.

Na području Vrsara se oko 14,45 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 62-godišnjak, vozač mopeda Vespa pulske registarske oznake. Krećući se kolnikom državne ceste D75, iz smjera Vrsara prema Flengima, zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio je nadzor nad mopedom i sletio s kolnika. Pružena mu je pomoć u pulskoj bolnici gdje je zbog teških ozljeda zadržan na liječenju. (dp)