Logo - www-parentium.com
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...

Naše će ribare zanimati: Uspostavljen sustav digitalnog ribarstva

Hrvatska kreće u digitalno ribarstvo (Foto: V.M.)
24.07.2019. (12:26)

Prva radionica za korištenje sustava digitalnog ribarstva održana je danas u Zagrebu. O rasporedu idućih radionica korisnici se mogu informirati na stranicama euribarstvo.hr.

Ministarstvo poljoprivrede uspostavilo je Portal gospodarskog ribolova koji omogućava podnošenje elektroničkih prijava za potpore svim korisnicima Uprave ribarstva. Online prijave prvi put će biti primijenjene za natječaj za Mjeru I.3. Partnerstva između znanstvenika i ribara Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo koji traje do 1. kolovoza.

Portal je nastao s ciljem jačanja sektora ribarstva razvojem sustavnih rješenja, smanjenja administrativnog opterećenja sektora i troškova korisnika.

Korisnici će moći online registrirati prvoga kupca, registrirati i ispunjavati transportne dokumente, mijenjati svoje podatke, voditi očevidnike akvakulture – izjavila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Stavljanjem u isti sustav svih korisnika Uprave ribarstva postići će se uštede u održavanju i izradi baza podataka, bržem i djelotvornijem radu državnih službenika, a cijeli projekt se sufinancira iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, stoji u priopćenju Ministarstva poljoprivrede. (dp)