Logo - www-parentium.com
Frigoservis Šime - klima uređaji

Veterani porečkog Jadrana po sedmi put prvaci Istre

Veterani NK Jadran-Poreč 2018-2019
17.06.2019. (09:10)

Veterani porečkog NK Jadrana sedmi su put osvojili titulu prvaka Županijske nogometne lige veterana - Skupina sjever. Ekipa koju vodi trener Alena Riosa je 22 prvenstvene utakmice odigrala bez poraza, s 19 pobjeda i tri neriješena rezultata.

Impresivna je i gol razlika od 118:29 (u prosjeku preko 5 postignutih golova po utakmici), a među brojnim strijelcima posebno su se istaknuli najbolji strijelci lige Edi Akilić s 28 i Andrea Darrer s 26 golova.

Veterane sljedeći tjedan u završnici veteranskog prvenstva Istre očekuju dvoboji s prvacima drugih dviju veteranskih liga Istre - Skupine centar i jug, a to su Pazin veterani iz Pazina i Stari Grad iz Pule.

Završnica tri prvaka pojedine skupine igra se po sistemu "trokut", odnosno svatko sa svakim, a ždrijebom je određeno da se u prvoj utakmici sastaju veterani NK Jadran-Poreč i NK Stari Grad iz Pule. Igra se u ponedjeljak 17. lipnja s početkom u 19 sati na stadionu „Veli Jože” u Poreču.

Poražena ekipa iz prve utakmice igra u četvrtak 20. lipnja s veteranima Pazina, dok pobjednik s istom ekipom igra 24. lipnja, s time da je svaka momčad domaćin jednom susretu.

Ljubitelji nogometa moći će uživati u majstorijama igrača, među kojima su neki ne tako davno "gazili" i prvoligaške travnjake, kao što su Bonaca, Šuran, Vokić, Šakota i Viljanac kod Porečana, zatim Pauletić, Stranić, Vale, Petrović, Fornažar, Tomišić i Foško kod veterana Pazina, te Galešić, Rakovac, Frank, Kostić, Banović, Gnip i Kolić kod Staroga Grada. A bit će tu i mnogih drugih poznatih i manje poznatih imena s istarskih nogometnih travnjaka i šire. (kb)