Logo - www-parentium.com
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore

Boćanje: danas u Funtani finale Kupa Istre

Može li Funtana do novog iznenađenja? - Antonio Puniš
12.06.2019. (10:03) (Izvor:IBS - Link )

Danas će se (srijeda, 12. lipnja) u 19.30 u Funtani odigrati finalni susret Kupa Istre u kojem će se sučeliti domaći drugoligaš Funtana i aktualni viceprvak Hrvatske Pula. Za oba kluba bi osvajanje trofeja bila kruna iznimno uspješne sezone, a pobjednik stiče pravo nastupa na turniru Kupa Hrvatske 29. lipnja odigrati u Benkovcu.

Funtanjanima su do kraja ligaškog dijela sezone u Drugoj HBL sjever, u kojoj će sigurno osvojiti titulu viceprvaka, preostala još dva kola u kojima još samo teorijski mogu ugroziti prvo mjesto Marinića. Funtanjanski boćari u dosadašnjem su dijelu kupa najprije u četvrtfinalu na gostovanju pobijedili novog prvaka Druge IBL sjever Juricane 7:2, a potom u polufinalu na domaćem terenu napravili iznenađenje eliminiravši prvoligaša Pazin rezultatom 5:4. Drugoligaš se sad nada u finalu prirediti još jedno iznenađenje protiv najtežeg suparnika ove sezone.

Puljanima je prvi naslov prvaka Hrvatske izmakao za dlaku, porazom od Istre Poreč u finalu završnog turnira Prve HBL 16:10, koji je odigran upravo u njihovoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda. No, pulski su boćari svoju izvrsnu sezonu nadopunili vrlo dobrim nastupima u premijernom nastupu u europskom Kupu prvaka, u kojem su prvo u osmini finala eliminirali talijanski Gaglianico, čime su sami sebe nagradili s još dva susreta u četvrtfinalu s aktualnim prvakom Europe, francuskim Saint Vulbasom.

Pula je u dosadašnjem dijelu kupa u četvrtfinalu očekivano na gostovanju pobijedila Vrh 7:2, a potom u polufinalu, u reprizi finala prvenstvenog play offa kod kuće, savladala Istru Poreč 7:2 i tako joj barem djelomično uzvratila za poraz u finalu doigravanja za državnu titulu. Da bi sezona bila odlična, klubu s Verude nedostaje još trofej pobjednika Kupa Istre za koji je, bez obzira na to što se igra u Funtani, prvoligaš ipak favorit.

Kompletne rezultate i raspored Kupa Istre možete preuzeti ovdje. (kb)