Logo - www-parentium.com
Valfresco Direkt

Sredstvima EU u sanaciju Obale Dr. Ante Šonje

07.06.2019. (13:07)

USEFALL – Unesco Site Experience For ALL (Pristupačnost UNESCO lokaliteta za svakoga). Konferenciju je u kongresnoj dvorani Obrtničkog doma otvorio Elio Štifanić, zamjenik porečkog gradonačelnika, koji je prisutnima razložio značaj i korist ovog projekta za Grad Poreč.

Projektom USEFALL Poreču se pružila prilika za daljnje investiranje u jačanje i poticanje socijalnog razvoja, odnosno u konkretne mjere kojima sprječavamo rizik društvene isključenosti osoba s invaliditetom i potičemo inkluzivni turizam.

-Zahvaljujući sredstvima Europske unije, Grad Poreč će do kraja rujna sanirati kamenu oblogu Obale dr. Ante Šonje, poznatog šetališta Lungomare. Predviđeno je postavljanje rampe za teško pokretne osobe, prilagodba i uređenje šetališta, kako bi se izbjegla skliskost i uklonila postojeća oštećenja, rekao je Štifanić prisutnima.

Dodatno, opis mozaika Eufrazijeve bazilike bit će izrađen u obliku info panela na Brailleovom pismu, kako bi i slijepe osobe mogle dobiti dojam glavnih mozaičnih prikazanja kojima je oslikana unutrašnjost najznačajnijeg kulturnog dobra grada Poreča.

-Održana je i edukacija za turističke vodiče koji su naučili kako komunicirati i postupati s osobama oštećena vida, a čekaju nas još četiri intenzivna mjeseca rada na ovom projektu kojim želimo postići povećanje dostupnosti UNESCO-vih spomenika u prekograničnom talijansko-hrvatskom prostoru", istaknuo je Štifanić.

O rezultatima koje je kao vodeći partner na projektu ostvario Grad Ravenna i još neke pojedinosti o projektu pročitajte ovdje. (dp)