Logo - www-parentium.com

Zapljena droge na glazbenom festivalu u Vabrigi

03.06.2019. (12:55)

U turističkom naselju na području Vabrige ovog se vikenda održavao glazbeni festival na kojem su policijski službenici proveli akciju suzbijanja droge i opojnih sredstava.

"Iako nisu zabilježeni nikakvi incidenti narušavanja javnog reda i mira, policijski službenici su zatekli 44 osobe u posjedovanju droge za vlastitu uporabu, dok je troje državljana Njemačke osumnjičeno za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama", izjavio je na današnjoj konferenciji za medije u Puli načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Matika.

U petak oko 00.45 sati policija je na prostoru festivala zatekla 26-godišnjeg njemačkog državljanina s različitim vrstama narkotika, te su zatražili sudski nalog za pretres apartmana osumnjičenog u kojem su još boravili dvoje uhićenih, 29-godišnjak i 31-godišnjakinja, oboje njemački državljani.

"Pretresom apartmana policijski službenici pronašli su ukupno 785 tableta ecstasy, 80.2 grama droge MDMA, 62.2 grama kokaina, 49.8 grama ketamina i 19.6 grama hašiša", pojasnila je pomoćnica načelnika za kriminalističku policiju u Policijskoj postaji Poreč Ingrid Paver.

U posjedovanju droge za vlastitu uporabu privedeno je 29 državljana Austrije, šest državljana Njemačke, četiri hrvatska državljana, dva državljana Italije te po jedan državljanin SAD-a, Slovačke i Švicarske. Od njih su policijski službenici oduzeli ukupno 53.1 grama amfetamina, 32 tablete i 0.3 grama ecstasyja, 27.8 grama marihuane, 10.2 grama i jednu kapsulu droge MDMA, 8.9 grama kokaina te 1.2 grama hašiša. Većini su izdani prekršajni nalozi, dok se protiv četiri osobe podnose optužni prijedlozi nadležnom sudu. (kb)