Logo - www-parentium.com

Učenici na Dan OŠ Finida ubacivali poruke u vremensku kapsulu

Učenici stavljaju poruke u kapsulu
30.05.2019. (16:29)

Nakon otvaranja u rujnu prošle godine, učenici i učitelji Osnovne škole Finida danas su u njoj prvi put proslavili Dan škole.

-Prva godina je iza nas, mislim da se otvaranjem škole promijenio život u Poreču. Dobili smo ono što smo dugo godina željeli i očekivali, novu školu i jednosmjensku nastavu, da djeca imaju više vremena za sebe. Vjerujem da se svi koji su ušli u školu u njoj osjećaju dobro i imaju dobra iskustva, rekao je gradonačelnik Loris Peršurić koji je sa suradnicima posjetio prigodni program škole.

Središnji događaj proslave bilo je postavljanje vremenske kapsule u holu škole. Riječ je o kapsuli od pleksiglasa u koju su svi učenici, ali i učitelji, imali prilike ostaviti svoje poruke, koje će biti ponovno otvorene i pročitane tek za 25 godina. Svoju je poruku s prvašićima aubacio i gradonačelnik Peršurić.

Kako je rekla ravnateljica škole Suzana Poropat Božac, postavljanje kapsule ideja je koja ih prati kroz cijelu godinu.

- Učenici su prošli tjedan razgovarali sa svojim učiteljima i sastavljali poruke, a danas su ih na prvom školskom satu, koji je bio sat razrednika, stavili u kuverte i sada se sve one polako slijevaju u našu vremensku kapsulu, trenutno neoboojanu. No, to je sljedeći korak: napravit ćemo s učiteljima likovne kulture vanjsko oblikovanje kapsule i naći joj primjereno mjesto. Veseli me razmišljanje što će se dogoditi za 25 godina, kakve će biti generacije učenika koji su stavili poruke u našu kapsulu, nadam se da će biti veseli, vedri ljudi kao što su sada, kazala je ravnateljica.

Osim sata razrednika, učenici su Dan škole proslavili i kulturno umjetničkim programom, sportskim susretima, podjelom priznanja učenicima koji su se natjecali na županijskim, međužupanijskim i državnim natjecanjima, njih preko stotinu, te svečanom sjednicom učiteljskog vijeća na kojoj su podijeljena priznanja učiteljima i mentorima koji su pripremali učenike za natjecanja. (GP/dp)

Vremenska kapsula u holu škole
Vremenska kapsula u holu škole
Suzana Poropat Božac i Loris Peršurić
Suzana Poropat Božac i Loris Peršurić
Gradonačelnik Peršurić i prvašići ubacili su poruke u kapsulu
Gradonačelnik Peršurić i prvašići ubacili su poruke u kapsulu