Logo - www-parentium.com
Scan4menu Poreč

Prvi polufinalni susret Kupa Istre: Pula se revanširala porečkoj Istri

Puljanin Mario Percan (plavi dres) ovom je prigodom bio uspješniji od Porečana Elvisa Smolice i Stevena Benolića
14.05.2019. (09:27)

Boćari Pule pobjedili su u polufinalu Kupa Istre, odigranom u njihovoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda, Istru Poreč 7:2 i tako joj se barem djelomično revanširali za nedavno izgubljeno finale završnog turnira za naslov prvaka Hrvatske u kojem su Porečani na pulskom boćodromu slavili pobjedu 16:10.

U polufinalnom susretu kupa, koji je protekao obostrano bez najvećih "zvijezda" i reprezentativaca, domaćeg Darijana Živolića i gostujućeg Nenada Tadića, dok su Porečani uz to nastupili i bez Vedrana Špelića i Marina Križmanića, jedinu pobjedu na stranu momčadi iz porečkog Velog Jože donio je Joško Mardešić slavljem nad Petrom Barlianom u bližanju i izbijanju u krug s odličnim rezultatom (27:21). Puli su pak pobjedničke poene donijeli Benjamin Guštin u disciplini pojedinačno klasično, Luka Faraguna u krugovima, te Mario Percan i Milan Celija posebno vrijednom pobjedom nad snažnim parom Istre Poreč, kapetanom Elvisom Smolicom i Stevenom Benolićem.

Izvješće sa susreta Pula - Istra Poreč možete preuzeti OVDJE

U drugom polufinalnom susretu, u utorak, 21. svibnja od 18.30 sati igrat će drugoligaš Funtana i prvoligaš Pazin, dok je finale na programu 5. lipnja. (IBS)