Logo - www-parentium.com
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore

Vatrogasci saniraju posljedice nevremena i pozivaju na oprez

Trnje
13.05.2019. (12:10)

Tijekom vikenda olujno nevrijeme pogodilo je veći dio Hrvatske, a jak vjetar je rušio krovove, prometne znakove i reklame, dok je zbog jake kiše zabilježeno podizanje vodostaja. Na području Karlovačke županije počele su pripreme za provođenje mjera zaštite od poplava. Dobra, Slunčica i Korana bilježe porast visine vodostaja, zbog čega se na najkritičnijim dijelovima krenulo s podizanjem nasipa. Angažirani su DVD-ovi Rakovica i Slunj, a DVD Ogulin je u stanju pripravnosti.

-Vatrogasne snage poduzimaju sve potrebne radnje u otklanjanju posljedica nevremena koje je zahvatilo Hrvatsku. Najviše je intervencija zabilježeno na području Grada Zagreba, dok su u Karlovačkoj županiji poduzete pripremne radnje u obrani od poplava. U Vatrogasno operativno središte još pristižu podaci o broju intervencija, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković u priopćenju za medije.

U Zagrebu je zbog srušenih stabala na došlo do prekida tramvajskih i autobusnih linija. Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba su do danas ujutro zabilježili  76 intervencija, od čega 68 intervencija uklanjanja stabala, limova i drugih predmeta s prometnica, te 3 požara dimnjaka i 2 požara smeća. Dobrovoljna vatrogasna društva širom Zagreba zabilježila su ukupno 64 intervencije uklanjanja srušenih stabala, a prema izvješću Vatrogasnog operativnog središta, od danas ujutro je zabilježeno je još 67 intervencija.

-Sve postaje JVP Grada Zagreba su trenutno uključene u saniranje posljedica nevremena. Na terenu su i dobrovoljna vatrogasna društva. Podaci o intervencijama nisu konačni, jer dojave još pristižu, rekao je zapovjednik JVP Grada Zagreba Siniša Jembrih.

Uz rijeku Garešnicu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji se od jutarnjih sati postavljaju zečji nasipi, a diljem Zagrebačke županije je zaprimljeno ukupno 14 intervencija uklanjanja stabala ili grana te saniranje krovišta

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 10 intervencija uklanjanja

stabala ili grana te intervencija ispumpavanja vode. Vatrogasci Primorsko-goranske su do danas zabilježili su 10 intervencija uklanjanja stabala i električnih vodova. Na području Krapinsko-zagorske županije zabilježeno je 8 intervencija uklanjanja stabala i čišćenja kolnika. (dp)

Garešnica
Garešnica