Logo - www-parentium.com
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore

Plava Laguna uložila 60 milijuna kuna u smještaj za sezonce

Ilustracija
11.05.2019. (09:49)

Plava Laguna investirala je lani i ove godine 60 milijuna kuna u izgradnju novih i nadogradnju postojećih smještajnih kapaciteta za svoje sezonske zaposlenike u Poreču i Umagu, priopćili su jučer iz te porečke turističke tvrtke, koja je pred nekoliko godina preuzela umaški Istraturist.

Dom Plava za smještaj sezonaca u Poreču, vrijedan 27 milijuna kuna, dovršen je krajem ožujka. U prvoj investicijskoj fazi koja je trajala od ožujka do srpnja 2018. godine izgrađene su 32 dvokrevetne sobe, dok su u drugoj fazi koja je krenula početkom rujna 2018. i završila krajem prošlog mjeseca nadograđene još 62 dvokrevetne sobe. Tako porečki dom Plava može primiti 192 sezonska radnika, koliko je kreveta u 96 dvokrevetnih soba.

Sve novouređene sobe opremljene su modernim namještajem, kupaonicom, mini kuhinjom s hladnjakom i TV prijemnikom, a otključavaju se pametnim karticama. Sezoncima je, osim besplatnog Wi-Fi pristupa, na raspolaganju su zajednički prostor s dnevnim boravkom i dvoranom za slobodno vrijeme, te posebno opremljene prostorije za pranje, sušenje i glačanje odjeće.

Uz investicije u Poreču, Plava Laguna dovršava i gradnju smještajnog objekta za sezonske zaposlenike u Umagu. Završetak izgradnje objekta kapaciteta 60 soba u Katoru planiran je u lipnju.  

U smještaj za sezonce tvrtka je od 2012. do danas uložila više od 83 milijuna kuna, ističu u priopćenju.

„Ulaganje u izgradnju i podizanje standarda objekata za smještaj naših sezonskih zaposlenika jedno je od strateških opredjeljenja Plave Lagune. U svim našim organizacijskim segmentima njegujemo i živimo „stav od šest zvjezdica“ kojim našim gostima želimo omogućiti najbolju uslugu i nezaboravan doživljaj. Najbolje uvjete i iskustvo želimo  omogućiti i našim zaposlenicima, jer smo uvjereni da podizanje kvalitete smještaja kao i osiguravanje visokih materijalnih prava rezultira zadovoljnijim i sretnijim zaposlenicima i sveukupno boljom uslugom za naše goste, podižući time i razinu zadovoljstva naših gostiju“, izjavio je Neven Staver, predsjednik Uprave Plave Lagune. (dp)