Logo - www-parentium.com

Rekreativna Parenzana za sve - u prirodu pješke ili biciklomOtkazano

Nenad Velenik i Bojan Horvat na današnjoj pressici povodom održavanja MTB utrke Rekreativna Parenzana
24.04.2019. (14:18)

(Ažurirano u petak, 26. travnja - Klikni)

Otkazano u četvrtak, 2. svibnja

-Nastavljamo promovirati outdoor aktivnosti u predsezoni, rekao je direktor TZ Poreč Nenad Velenik na današnjoj konferenciji za novinare kojom je, u suorganizaciji s Biciklističkim klubom Poreč, za nedjelju, 28. travnja subotu, 4. svibnja najavljena ovogodišnja MTB biciklijada Rekreativna Parenzana. Na pressici je uz Velenika bio i Bojan Horvat iz Bicikllističkog kluba Poreč.

Ako atmosferske prilike budu naklonjene organizatoru,  osim brojnih Porečanki i Porečana očekuje se i sudjelovanje gostiju iz Slovenije, Austrije i Italije, jer će svi hoteli, apartmanska naselja i kampovi biti otvoreni. -Tiskali smo flajere i plakate za sve info punktove i hotele, a članovi Biciklističkog kluba Poreč dijelit će ih biciklistima duž šetnice, rekao je Velenik.

MTB biciklijada svoj start i cilj imat će kod Jame Baredine u 10 sati, a vozit će se na 10, 25 i 30 kilometara.

Najlakša i najkraća trasa od 10 km namijenjena je najmlađim sudionicima (preporuka je 7 godina i stariji). Osim trasom nekadašnje pruge, prolazit će i kroz obližnje vinograde

Trasa 25-kilometarske MTB biciklijade također će voditi dijelom po trasi nekadašnje pruge, po laganom makadamu kroz vinograde i lokalnim cestama, dok je teža dužine 30 km rezervirana za iskusnije vozače. Manjim će se dijelom voziti po trasi Parenzane, uz vinograde i maslinike Dubravom, jednom od posljednjih velikih šuma u Istri.

Obavezan je MTB bicikl, za mlađe od 16 godina i kaciga (preporučuje se svima), sudjelovanje na biciklijadi je na vlastitu odgovornost. Nije naodmet ponijeti i rezervnu zračnicu, a svi su sudionici dužni pridržavati se uputa redara i prometnih propisa na dijelovima gdje se vozi po prometnicama.

I hodačima će start i cilj biti kod Jame Baredine. Krenut će u 10:15 sati i pješačiti kružnom stazom dugom 5 kilometara. Za njih je organiziran autobusni prijevoz: u 9:30 s Autobusnog kolodvora Poreč do Jame Baredine, a u 15 sati u suprotnome smjeru.

Kotizacije nema, program je za sve sudionike besplatan.

Nakon rekreativnih aktivnosti, za sve će sudionike uz glazbu Baredinesaura biti organiziran ručak (grah s kobasicom i jedno piće). Jamu i Muzej traktora bit će moguće besplatno razgledati uz stručnog vodiča.

Informacija o eventualnom odgađanju termina bit će objavljena na internetskim stranicama TZ-a i društvenim mrežama najkasnije 3 dana prije održavanja manifestacije. Organizator zadržava pravo izmjene programa.

Dobre turističke brojke, gosti iz Izraela iznenađenje

-Ako je po Uskrsu suditi, turistička sezona ide dobrim tokom, optimist je Velenik, iako booking ide sporije nego protekle 4 godine. Kao razlog tome direktor TZ-a vidi činjenicu da su ponovno otvorena neka stara tržišta, pa gosti čekaju promotivne akcije kakvih će zasigurno i biti. -Booking će, vjerujem, biti na zadovoljavajućem nivou, rekao je Velenik novinarima iznijevši i podatak da trenutno u Poreču boravi oko šest tisuća gostiju koji svoj boravak nastavljaju do iza 1. Svibnja. -Talijani i Slovenci imaju praznike, pa će ovaj tjedan pred nama biti intenzivan kad su turistički dolasci u pitanju, zaključio je Velenik današnju pressicu iznijevši kuriozitet da su turisti iz Izraela ove godine na visokom četvrtom odnosno petom mjestu i za  Uskrs ih je bilo više nego slovenskih gostiju.

(dp)