Logo - www-parentium.com
Frigoservis Šime - klima uređaji

Tjedna ponuda Pučkog otvorenog učilišta Poreč

23.04.2019. (16:00)

Glazbeno-scenska djelatnost

nedjelja, 28.04. – nedjelja, 5.05.

OKOLO, tjedan kulture življenja

Okolo, tjedan kulture življenja, kroz širok spektar događaja, aktivnosti i ponude slavi kulturu našega grada i okolice područja. Festival je to koji otkriva i vrednuje uvjetovanost identiteta Poreštine kroz povijest, umjetnost, turizam, urbanu kulturu, prirodne ljepote te kulturu sporta i rekreacije. Sve što naš grad čini točno i upravo onakvim kakav jest otkrivalo se u okviru projekta EU-a I-Archeo.S. Posjetitelji će tijekom trajanja festivala moći aktivno uroniti u atmosferu grada odabirući aktivnosti i sadržaje poput izrade vlastitog mozaika, slikanja na otvorenom, ribarenja, kuhanja, otkrivanja bogatstva suvremenih skulptura ili kompleksa Eufrazijane. Uživajte, učite, stvarajte, opustite se u dokolici grada i ne propustite biti dio festivala Okolo!

nedjelja, 28.04.

ponedjeljak, 29.04.

utorak, 30.04.

srijeda, 1.05.

četvrtak, 2.05.

petak, 3.05.

subota, 4.05.

nedjelja, 5.05.

Sve dodatne informacije možete dobiti na infopunktu u foajeu kazališta ili na Trgu slobode tijekom trajanja festivala.

Od događaja izdvajamo:

ponedjeljak, 29.04. u 19.30
Darko Brajković Đepeto Njapo

foaje kazališta i pristup

Svestrani umjetnik i marljiv radnik Đepeto Njapo uvijek nanovo začudi i ugodno iznenadi svojim performansima i umjetničkim instalacijama, a za porečki je Okolo pripremio čak tri:

  1. Olovke / izložba;
  2. Kripto mytilus / gastroperformans s dagnjama;
  3. Ekspanzija maslačka / hommage Gutai grupi.

ponedjeljak, 29.04. u 19.30
Kako je sport oblikovao Poreč

izložba fotografija
Mala galerija
radno vrijeme galerije: svakim danom 16.00 – 20.00 osim nedjelje i blagdana

Slavimo  porečku kulturu sporta povodom 70. godišnjice utemeljenja četiriju porečkih sportskih klubova – nogometnog, rukometnog, veslačkog i boćarskog. Sport i rekreacija temeljne su sastavnice identiteta Poreča koje su uvjetovale put i kvalitetu razvoja grada te građane povezale posebnom strašću i ambicijama.

utorak, 30.04. u 21.00
Mistero Buffo
INK Gradsko kazalište Pula

predstava
lapidarij Zavičajnog muzeja Poreštine (u slučaju kiše – kazalište Poreč)

Glumac Valter Roša oživljava djelo talijanskog nobelovca Darija Foa iz 1969. godine. Srednjovjekovne narodne predaje i legende progovaraju kroz slobodan duh naroda, ali ovaj put vješto prevedene na istarsku čakavicu. Nasmijmo se uz pravu lakrdiju i satiru uvijek aktualnih, svevremenskih tema!

ulaz: 30 kn

četvrtak, 2.05. u 21.00
Tamara Obrovac TransAdriatic quartet

koncert
kazalište Poreč

Tamara je pravi primjer spoja tradicionalne i svjetske kulture i stava. Istarska glazbenica svoje stvaralaštvo temelji na čakavskoj riječi, istarskoj narodnoj glazbi i suvremenim džez-ritmovima. Uz Tamaru u ovoj glazbenoj formaciji nastupa hrvatski bubnjar Krunoslav Levačić, talijanski pijanist Stefano Battaglia te kontrabasist i violončelist Salvatore Maiore. Predstavit će novi album TransAdriaticum i tako nam još jednom donijeti jedinstvenu kombinaciju džeza i tradicije pretvorenu u improviziranu glazbu modernog doba. Ovaj koncert najbolja je najava 24. Jazz u lapidariju.

ulaz: 50 kn

petak, 3.05. u 20.30
Elisa Tomellini

koncert
Eufrazijeva bazilika

Talijanska pijanistica, osim što je osvojila alpske vrhove i na njima održala „najviši” koncert u povijesti, već je nekoliko puta potpuno osvojila i porečku publiku. Njezine se živahne i tople pijanističke virtuoznosti teško zasititi, ali se, srećom, ona našem gradu uvijek rado vraća. Upravo je zato Elisa najbolja najava ovogodišnje 58. sezone Koncerata u Eufrazijani.

ulaz: 50 kn

ulaznice: bit.ly/RezervirajOnline

Likovna djelatnost

četvrtak, 25.04. u 20.00
Oblikovanje imaginacije

izložba ilustracija Maje Kastelic, Milanke Fabijančič i Hane Stupice
galerija Zuccato, Decumanus 34
trajanje izložbe: 25.04. – 15.06.
radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 17.00 – 20.00
Nedjeljom i blagdanima zatvoreno.

Vodeće slovenske ilustratorice mlađe generacije i nagrađivane autorice svojim su radom obilježile dječju književnu produkciju i već su nakon izlaska s akademije likovnih umjetnosti u Ljubljani zaplijenile pažnju javnosti brojnim prestižnim nagradama i priznanjima.

U Istarskoj je sabornici otvorena 13. Profutura, skupna izložba likovnog amaterskog stvaralaštva.

Ulica Matka Laginje 6
trajanje izložbe: do 4.05.
radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 17.00 – 20.00
Nedjeljom i blagdanima zatvoreno.

Skupna izložba amaterskog likovnog stvaralaštva Profutura Poreč održava se od 2007. godine u Istarskoj sabornici. Zbog svoje je prepoznatljivosti Profutura postala najznačajnija izložba koja okuplja amatere, samouke slikare te ljubitelje likovne umjetnosti iz čitave Hrvatske. Izložba je natječajnog karaktera – žiri u sastavu dvaju djelatnika Pučkog otvorenog učilišta i jednog gostujućeg člana od svih prijavljenih radova izabire one koji će biti izloženi na skupnoj izložbi. Žiri odabire i pobjednika Profuture koji se nagrađuje samostalnom izložbom u Maloj galeriji. Na samom otvaranju izložbe daje se prilika i publici da odabere svog favorita, a nagradu omogućuju naši sponzori. Svake se godine na izložbi predstavi od 40 do 50 autora.

U Maloj galeriji otvoren je Mozaik skulpturizam, samostalna izložba skulptura Tomislava Horvata.

Narodni trg 1
trajanje izložbe: do 26. 4. 2019.
radno vrijeme galerije: svakim danom 16.00 – 20.00.
Radnim danom u prijepodnevnim satima posjet izložbi može se dogovoriti na telefon (052) 887–217.
Nedjeljom i blagdanima zatvoreno.

Samostalna izložba skulptura Tomislava Horvata, umjetnika kojemu su šibice materijal za stvaranje skulptura, nagrada je za pobjedu na prošlogodišnjoj Profuturi, skupnoj izložbi amaterskog stvaralaštva.

Kino

četvrtak, 25.04., petak, 26.04. i subota, 27.04. u 18.00
Gospodin Link: U potrazi za skrivenim gradom – sinkronizirano

izvorno ime: Missing Link
redatelj: Chris Butle
žanr: animacija, avantura
uloge: Amar Bukvić, Krešimir Mikić, Iskra Jirsak, Aleksandar Cvjetković, Filip Juričić
trajanje filma: 95 minuta

Umoran od usamljeničkog života na pacifičkom sjeverozapadu, Gospodin Link angažira neustrašivog istraživača Lionela Frosta da ga odvede na putovanje kako bi pronašao svoje davno izgubljene rođake u bajkovitoj dolini Shangri-La. Zajedno s avanturisticom Adelinom Fortnight, ovaj neustrašivi trojac istraživača naići će na mnogobrojne opasnosti i prepreke tijekom putovanja na drugi kraj svijeta. Ipak će, nakon svega, shvatiti da ponekad možeš pronaći obitelj na mjestima na kojima bi se najmanje nadao.

četvrtak, 25.04., petak, 26.04. i subota, 27.04. u 20.00
Avengers: Endgame

izvorno ime: Avengers: Endgame
redatelj: Anthony Russo, Joe Russo
žanr: akcija, avantura, znanstvena fantastika
uloge: Bradley Cooper, Brie Larson, Chris Hemsworth

Američki film o superherojima temelji se na likovima stripova Marvel Comics Avengers, uz produkciju studija Marvel Studios i distribuciju Walt Disney Studios Motion Pictures. To je izravan nastavak Avengers: Infinity War iz 2018., nastavak Marvelovih Osvetnika i Osvetnika iz 2015. U filmu preživjeli članovi Osvetnika rade kako bi preokrenuli štetu koju je Thanos prouzročio u ratu beskonačnosti.

ulaznice: bit.ly/RezervirajOnline (kb)