Logo - www-parentium.com
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...

U petak predstavljanje specifičnosti rada porečkog Savjetovališta za prehranu

Pixabay
23.04.2019. (09:01)

Nakon razvoja lokalnih zaštitnih projekata za zdravlje i 10 godina kontinuiranog razvoja programa iz oblasti zdrave prehrane, Poreč će suradnju sa Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije proširiti i na područje rada Savjetovališta za prehranu u Poreču koje će djelovati u prostorima Zdravog grada Poreč i biti dopuna postojećem programu usmjerenom prevenciji zdravih izbora u oblasti prehrane i tretmanu poremećaja hranjenja.

Zavod za javno zdravstvo uz podršku Istarske županije taj projekt razvija od 2017. s istarskim gradovima koji iskazuju interes i izdvajaju sredstva, a Poreč je specifičan po tome što svoj program zdrave prehrane razvija godinama.

Naglasak rada savjetovališta je na prevenciji bolesti i promociji zdravlja te pružanja specifičnih savjeta i podrška kod osoba koje boluju od specifičnih bolesti (dijabetes, visok krvni tlak i dr.), dok aktivnosti imaju za cilj približiti usluge stručnjaka građanima na području Istre. Rad savjetovališta baziran je na radu stručnjaka na lokalitetu na kojemu se savjetovalište uspostavlja, prvenstveno nutricionista, a po potrebi i drugih stručnjaka.

Specifičnosti rada rada Savjetovališta za prehranu u Poreču bit će javnosti predstavljene na tiskovnoj konferenciji u petak, 26. travnja. (dp)