Logo - www-parentium.com
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6

Studenac preuzima Istarske supermarkete

Michal Senczuk, predsjednik uprave Studenca
14.03.2019. (13:40)

TrgovačkI lanac Studenac podnio je Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) zahtjev za preuzimanje porečke maloprodajne kompanije Istarski supermarketi (IS). Nakon odobrenja AZTN-a i ispunjavanja svih uvjeta dogovorenih između stranaka, Studenac će steći 100% dionica IS-a na temelju nedavno potpisanog ugovora između dvije tvrtke.

Ova transakcija osigurat će nove investicije i transfer znanja i iskustava kako za IS, tako i za Studenac, značajno će povećati volumen poslovanja i omogućiti stvaranje tržišnog lidera na Jadranskoj obali.

Michal Senczuk, predsjednik uprave Studenca, izjavio je kako Studenac nastavlja s unapređivanjem ponude za domaće kupce kroz preuzimanje vrlo dobro pozicionirane tvrtke i sa strane kupaca visoko cijenjene u Istri.

-IS je uspješna organizacija s odličnim resursima i vjerujemo da će nam sinergijski efekt svima donijeti nove mogućnosti koje će doprinijeti zadovoljstvu kako naših kupaca, tako i zaposlenika, rekao je Senczuk.

Glavni direktor IS-a Vedran Banovac dodao je kako su u tom poduzeću sretni što imaju priliku biti značajan dio procesa konsolidacije hrvatskog maloprodajnog tržišta. -Za IS ova transakcija predstavlja stratešku priliku za povećanje tržišnog udjela u okviru dinamičnog rasta unutar regije. Veselimo se integraciji našeg tima sa Studencem te zajedničkom radu kojim ćemo dodatno ojačati naše poslovanje, rekao je Banovac. (dp)