Logo - www-parentium.com
Istarski supermarketi - aktualni akcijski katalog

Počelo uređenje gradske plaže Špadići

13.03.2019. (18:45)

Nakon što su početkom mjeseca potpisani ugovori o uređenju gradske plaže Špadići, ovih su dana počele pripreme na terenu, gdje će novim završnim pokrovom sanirati postojeće sunčalište od betona i škrile.

Izgradit će se dio nogostupa uz glavnu prometnicu i projektirati "zeleni džepovi" s grmljem i raslinjem mediteranskog karaktera u obliku žardinjera. Plaža će biti dohranjena kamenim oblutcima, dotrajale ograde bit će zamijenjene novima, a dolaze tu i pametna klupa s wi-fijem, dva "pametna" tuša i kante za razvrstavanje otpada. Postojeći objekt pretvorit će se u sanitarni čvor (muški, ženski i za osobe s invaliditetom).

Posebno se vodilo računa o osobama s invaliditetom, pa će pristup moru i jedna od dviju novouređenih svlačionica biti prilagođena njima. Ugradit će se i taktilne površine.

Grad je za uređenje plaže od Ministarstva turizma dobio gotovo pola milijuna kuna bespovratnih sredstava, a s dodatnih milijun i pol kuna uređenje će financirati Turistička zajednica Grada Poreča. Ukupna vrijednost investicije je 4,3 milijuna kuna + PDV.

Izvođač radova je zajednica ponuditelja Adriaing d.o.o. Kopar i Adriaing d.o.o. Buje. Planirani dovršetak radova je početak lipnja 2019. godine.

-Ovo će biti već osma gradska plaža koju uređujemo. Osim toga, ovom velikom investicijom zatvaramo ciklus vrlo intenzivnog ulaganja u područje Špadići-Materada, te se ovim putem posebno zahvaljujem stanovnicima tog dijela grada na strpljenju i razumijevanju, rekao je gradonačelnik Peršurić prilikom potpisivanja ugovora. (dp)