Logo - www-parentium.com
Cafe bar Soggiorno

Županijsko natjecanje iz latinskog i grčkog jezika u SŠ Mate Balote

13.03.2019. (11:09)

Srednja škola Mate Balote Poreč prošlog je četvrtka bila domaćin županijskog natjecanja iz latinskog i grčkog jezika. Sudionike su prigodnim riječima dobrodošlice dočekali profesorica povijesti i latinskog jezika Sanja Banko Sirotić i ravnatelj Krešimir Bronić. Kulturni program vodila je učenica 3. razreda jezične gimnazije Aida Mrkaljević. U kulturnom dijelu programa nastupila je Lara Stranić s recitacijom Gustava Krkleca „Srebrna cesta“ te zbor s izvedbama „Adiemus“ i „Yellow submarine“.

Na natjecanju su sudjelovali Gimnazija Pula, Pazinski kolegij – klasična gimnazija s pravom javnosti, Talijanska srednja škola Rovinj, Talijanska srednja škola – Scuola media superiore italiana "Leonardo da Vinci" Buje, Talijanska srednja škola „Dante Alighieri“ Pula, Srednja škola „Zvane Črnja“ Rovinj te Srednja škola Mate Balote.

U kategoriji latinskog jezika za gimnazije prvo je mjesto osvojila Myriam Scabozzi s mentoricom T. Brenko Reljanović iz Talijanske srednje škole „Dante Alighieri“ Pula, drugo Gaia Banko s mentoricom M. Sciolis iz Talijanske srednje škole Rovinj i Marko Drandić s mentoricom T. Brenko Reljanović iz Talijanske srednje škole „Dante Alighieri“. Treće mjesto osvojila je Katja Marđetko s mentoricom K. Macuka.

U kategoriji latinskog jezika za klasične gimnazije prvo mjesto osvojio je Mateo Cader s mentoricom N. Kosanović iz Gimnazije Pula, drugo Julija Gerenčir s mentoricom M. Maligec i Josip Mužević iz Pazinskog kolegija – klasične gimnazije s pravom javnosti. Treće mjesto osvojila je Ivana Kontošić, s mentoricom M. Maligec iz Pazinskog kolegija.

U kategoriji grčkog jezika za klasične gimnazije prvo mjesto je osvojila Julija Gerenčir, drugo mjesto Hrvoje Vojvodić te treće Ivana Kontošić, s mentoricom M. Maligec iz Pazinskog kolegija. (th)