Logo - www-parentium.com
Porsche Istra

N1 Televizija prva po rastu gledanosti u prošloj godini

27.02.2019. (13:56) (Izvor:N1 - Link )

N1 Televizija, neovisni news kanal koji u Hrvatskoj djeluje od 2014. godine, televizija je s uvjerljivo najvećim rastom gledanosti u protekloj godini, pokazuju netom objavljeni podaci AGB Nielsena.

Podaci iz siječnja ove godine, promatrani kroz broj gledatelja u minuti, pokazuju da je gledanost N1 Televizije u odnosu na isti mjesec lani porasla za čak 189%. Na drugom mjestu iza N1 nalazi se HTV2 koji je rastao za 17%. Dok je HTV1, nekad vodeći televizijski kanal, u prošloj godini zabilježio rast gledanosti od tek 1%, ostale nacionalne televizije - RTL i Nova TV, izgubile su povjerenje značajnog dijela publike jer je njihova gledanost smanjena za 6%.

U kategoriji IPTV kanala, izravni konkurent N1 Televizije - Foxova grupa kanala ostvarila je pad gledanosti u rasponu od minimalnih 14% koliko je zabilježio National Geographic do maksimalnih 54% koliko je izgubio Fox Crime. Na kabelskom tržištu kanala, uz N1 Televiziju, rasli su još samo RTL Crime za 4% i RTL Living za 2%.

Ovakvi su trendovi gledanosti nastavljeni i u prvoj polovici veljače 2019. godine, tijekom koje je N1 Televizija zabilježila novi rast i to za 109% u odnosu na isti period prošle godine. Na drugom mjestu našao se RTL kojemu je gledanost u prvoj polovici veljače porasla za 12%, dok iza njih slijedi FOX s rastom od 11%. (kb)