Logo - www-parentium.com
Cafe bar Soggiorno

Maximvsi na Pojedinačnom državnom prvenstvu u Zagrebu

11.02.2019. (08:59)

Prošle je subote u Zagrebu održano dvoransko državno prvenstvo u atletici za kadete i mlađe kadete, najmasovnije atletsko natjecanju u državi na koje se prijavilo oko 660 mladih atletičara i atletičarki iz čak 46 klubova.

Organizatoru je to predstavljalo veliki izazov, pa su čak organizirali autobuse koji će svakih pola sata djecu voziti sa Zagrebačkog velesajma (gdje se nalazi nova atletska dvorana) do sportskog centra Mladost, pored bazena Mladosti, kako bi išli na zagrijavanje, jer jednostavno toliko prostora u samoj dvorani nema.

Bilo je odličnih nastupa, čak je pao i poneki kadetski i mlađekadetski državni rekord, a sudjelovali su i porečki Maximvsi postigavši solidne rezultate.

Andrea Matić bila je ukupno sedma u utrci na 60 metara uz vrijeme 8,17. U skoku u dalj završila je 23. rezultatom 4,23.

Nora Mendica ja na 60 metara zauzela ukupno 63. mjesto istrčavši 9,29, a u skoku u dalj bila je 25 skočivši 4,11.

Na prvenstvu je nastupio i Luka Vinkerlić i to u utrci na 1000 metara. Držao se odlično sve do pred sam kraj, kad je u borbi za ulazak u cilj malo laktom dotaknuo svog suparnika i odmah bio diskvalificiran. Šteta za Luku, ali pokazao je da Maximvsi u svojim redovima imaju jednog solidnog srednjoprugaša.

Dvoranska sezona završava sljedećeg vikenda Državnim prvenstvom za mlađe juniore i pojedinačnim natjecanjima Kvarnerske lige u nedjelju. (dp)