Logo - www-parentium.com
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!

Završava se sanacija groblja u Fuškulinu i Novoj Vasi

10.01.2019. (18:29)

Gradsko komunalno poduzeće Usluga Poreč d.o.o. ovih dana privodi kraju uređenje groblja u Novoj Vasi i Fuškulinu, ukupno vrijedno 827 tisuća kuna.

Većina radova u oba se slučaja odvijala na starom dijelu groblja, a obuhvaćala su sanaciju ogradnih zidova, postavljanje okapnih limova, obnovu kapelica, saniranje ulegnuća na stazama te nasipavanje zemljanih staza rizlom. Na groblju u Fuškulinu izvršena je i kompletna zamjena tlakovca na stazama, a na novom dijelu na 37 grobnih mjesta izvedeni su i radovi na armiranim betonskim okvirima.

Usluga Poreč d.o.o. upravlja ukupno s pet groblja - gradskim grobljem u Poreču, te mjesnim grobljima Žbandaj, Fuškulin, Nova Vas i Baderna. Značajna se sredstva ulažu njihovo održavanje i obnovu, prateće građevine, komunalnu infrastrukturu kao i u pružanje pogrebnih usluga. U protekle je dvije godine dograđeno Gradsko groblje u Poreču i uređen njegov stari dio. Dograđeno je i mjesno groblje u Fuškulinu te sanirana mjesna groblja u Baderni i Žbandaju. Nakon posljednjih radova, uređena su sva groblja u gradu i prigradskim naseljima. (kb)

Groblje Nova Vas
Groblje Nova Vas
Groblje Fuškulin
Groblje Fuškulin