Logo - www-parentium.com
Pogrebne usluge Silentium

Suncokret-OLJIN: Odgoj za ljubav i nenasilje

25.11.2016. (08:47)

Prošloga tjedna posjetio nas je samoprozvani Šumski čovjek, Ognjen Livada iz Udruge Suncokret-OLJIN. Udruga Suncokret-OLJIN, Odgoj za ljubav i nenasilje, formirana je od strane voditelja koji su u Suncokretu - centru za humanitarni rad, provodili i kreirali istoimeni program.

Udruga surađuje sa školama poput naše, klubovima mladih, socijalnim ustanovama, nadležnim gradskim uredima, udrugama koje provode slične projekte, kao i fakultetima. Svrha zanimljivih i edukativnih predavanja jest okupljanje velikog broja mladih stručnjaka oko rada s djecom i mladima, kao i njihovim roditeljima te nastavnicima. Druženje kroz zajedništvo, međusobno razumijevanje i prijateljska potpora okosnica su ove hvalevrijedne inicijative.

Osebujni predavač Ognjen Livada drugačijim je školskim satom, kroz zanimljivu vrstu interakcije s učenicima putem jednostavnih društvenih igara, ali i živopisnih primjera iz stvarnosti, pasivnu energiju uspio pretvoriti u aktivnu, jutarnju tišinu u smijeh. Tjelesno kretanje, govorna kreativnost, izricanje vlastitog ja, kao i poticanje međusobnog uvažavanja među učenicima s ciljem iskorištavanja osobnog potencijala za zajedničke ciljeve, sve su to odlike koje je gospodin Livada barem nakratko potaknuo u školskom bloku od svega 45 minuta. Za uspješne i nasmijane sate više nego dovoljno!

Ovakva vrsta rada s učenicima pokazala se potrebnom i dobrodošlom te se nadamo da ćemo i dalje surađivati s Udrugom Suncokret-OLJIN, također primijeniti naučeno na vlastitim primjerima. (ič)