Logo - www-parentium.com
Pogrebne usluge Silentium

Martina Jarrett Cukrov gošća osmih Dana klavira u Poreču

Martina Jarrett Cukrov
13.03.2016. (11:33)

Koncertna dvorana Umjetničke škole Poreč i područni odjel u Vrsaru ugostit će od 14. do 19. ožujka osme po redu Dane klavira u organizaciji klavirskog odjela škole koji osim koncerata učenika organizira i seminare, predavanja te koncerte renomiranih glazbenika i glazbenih pedagoga.

Ove im godine u goste dolazi Martina Cukrov Jarrett, porečanka i nekadašnja učenica porečke glazbene škole. Održat će koncert, predavanje i seminar.

Ulaz na sve koncerte i događanja je slobodan.

Program 8. Dana klavira Umjetničke škole Poreč:

Pijanistica Martina Cukrov Jarrett rođena je u Varaždinu, a odrasla u Poreču gdje je i završila osnovnu glazbenu školu. Maturirala je u klasi Nirvane Gherbaz-Duraković 1991. godine u Puli. Diplomirala je 1995. na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu, u klasi Branka Sepčića, iste godine primila je i nagradu Rektora Sveučilišta u Zagrebu. U razdoblju između 1992. I 1995. učila je privatno kod Konstantina Bogina u Italiji, te Marine Horak u Njemačkoj, 2008 odlazi u New York gdje je magistrirala kod Jeromea Rosea 2001. na Mannes College-u.
Pedagoškim radom te koncertantnom djelatnošću bavi se se više od dvadeset godina, a sedam godina djelovala je i kao umjetnički voditelj festivala Terra Magica ( 1994-2010) u Poreču kojeg je i osnovala sa svojom sestrom pijanisticom Terezijom Cukrov. Nastupala je u više evropskih zemalja, te u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Kini i Južnoj Koreji, u dvoranama kao što su Weill Hall at Carnegie Hall, New York, Centralni Konzervatorij u Pekingu, Hrvatski Glazbeni Zavod u Zagrebu, Dvorana ljubljanske Filharmonije.
Kao samostalni umjetnik te umjetnički suradnik Univerziteta Montclair u New Jerseyu, živjela je na području New Yorka do povratka u Europu 2011.godine.
Martina Cukrov Jarrett živi kao slobodni umjetnik u Njemačkoj.