Logo - www-parentium.com
Scan4menu Poreč

Ayurvedski pripravci za žene – tajne zdravlja iz Indije

Ilustracija (wildlife.me)
15.04.2015. (17:42) Autor: Conny Petö Đeneš

Ayurveda obiluje raznim znanjima za očuvanje i unapređenje zdravlja. U ovom članku nabrojat ću najpopularnije biljne pripravke, namijenjene poboljšanju i očuvanju zdravlja žena.

Drevni recepti osmišljeni su da bi se pomoglo ženama koje pate od raznih problema poput: anemije, PMS-a, menstrualnih tegoba, tegoba u menopauzi, onima koje pokušavaju zatrudnjeti, kod problema sa laktacijom i raznim upalnim procesima u reproduktivnom sustavu.

Maharishi Ayurveda Raktda izvrstan je preparat za razne vrste anemije. Na prirodan i efikasan način opskrbljuje krv željezom koje se lako probavljuje te elementima u tragovima koji se lako apsorbiraju u tijelu. Prirodnih su izvora, bez nuspojava, mogu se dugotrajno uzimati.

Indikacije:

Dobrobiti:

Sastav: Svaka 500 mg Maharishi Ayurveda Raktda tableta sadrži:

Maharishi Ayurveda Restone je rasayana koja uravnotežuje hormonski sustav te je posebno pripravljena da podržava žensku fiziologiju i psihu. Stvara homeostazu i harmoniju stimulirajući vitalne organe i sustave, posebice hormonski sustav. Jača fiziologiju žena, pomlađuje, uravnotežuje mentalne funkcije, jača imunitet i pomaže kod stresa, straha, promjene raspoloženja, depresije i osjećaja iritiranosti. Djeluje na os hipotalamus-hipofiza-jajnici.

Indikacije:

Sastav: Svaka Maharishi Ayurveda Restone 500 mg tableta sadrži:

Vigoroyal F Maharishi Ayurveda je dragocjeni pripravak od posebno odabranih i testiranih biljaka koje posjeduju kvalitete jačanja i regeneracije psihe i fiziologije žena. Ova posebna formula sprečava preuranjeno starenje, povećava dugovječnost, pomlađuje, jača intelekt, energiju, vitalnost i imuni sustav.

Indikacije:

Sastav: Svaka tableta sadrži:

Phala Ghirit – djeluje na sve tri doše (vata, pitta, kapha). Ovo je poseban ghee sa raznim biljkama koje su tonik za maternicu i rasajana za reproduktivne organe. Daje se parovima prije nego pokušaju začeti dijete. Pomaže pri začeću, poboljšava inteligenciju i imunitet fetusa. Može se uzimati i tijekom trudnoće kao podrška zdravlja fetusa; osigurava prehranu za rastuću bebu i majku.

Phala Ghirit je posebno indiciran kod žena koje su imale više pobačaja, jer pomaže stabilizaciji začeća. Pomaže i pri olakšavanju raznih ginekoloških smetnji, posebice kod defekata jajnika u žena te reproduktivnog sustava muškarca.

Phala Ghrita sastav: 12 grama sadrži:

Menocramp je izvrstan pripravak za žene koje boluju od problema u PMS-u i problema tijekom prvih dana mjesečnice (dismenoreja).

Dobrobiti:

Sastav:

Alarsin - Aloes Compound izvrstan pripravak za dismenoreju i neplodnost u žena.

Dobrobiti:

Sastav:

Alarsin Leptaden indiciran je posebno kod visokorizičnih trudnoća i kod nedostataka ili odsutnosti laktacije.

Leptaden stimulira, stabilizira i poboljšava kvalitetu i kvantitetu mlijeka za dojenje.

Obavljena istraživanja Leptadena pokazuju:

Indikacije:

Satav:

Alarsin - Myron izvrstan pripravak za leukoreju i konstantne bolove u križima. Restorativan nakon poroda.

Indikacije:

Dobrobiti:

Sastav:

Shatavari ili Šatavari (Asparagus Racemosus) vrsta je šparoge koja uspijeva u Šri Lanki, Indiji i na Himalaji. Važna je medicinska biljka tropske i suptropske Indije. U Ayurvedi se tisućljećima upotrebljava za revitalizaciju, regeneraciju i osnaživanje ženskih reproduktivnih organa, zbog svojih snažnih fitoestrogenskih svojstva. Shatavari u prijevodu sa Sanskrita znači "žena sa tisuću muževa", jer ima i afrodizijačka svojstva. Koristi se i kao adaptogen, za podizanje opće otpornosti organizma protiv različitih oblika stresa. Ima antioksidansna, imunostimulirajuća i anti-dispepsijska svojstva.

Dobrobiti:

Više informacija o svemu možete dobiti ovdje:

Savjete opisane u ovom članku provodite na vlastitu odgovornost uz konzultaciju sa osobnim liječnikom.

Tekst napisala Conny Petö Đeneš, transpersonalna psihologinja, alternativna seksologinja i terapeutkinja prirodne medicine te voditeljica Centra Zdravlja Harmonija

Ilustracija (s3.hubimg.com)
Ilustracija (s3.hubimg.com)
Ilustracija (gayathriayurveda.com)
Ilustracija (gayathriayurveda.com)