Logo - www-parentium.com
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore

Božićni projekt maturanata ekonomskog programa Srednje škole Mate Balote Poreč i Društva invalida Poreč

03.12.2021. (06:12)

U Srednjoj školi Mate Balote Poreč virtualno posluje 8 vježbeničkih tvrtki. Njih četiri vode učenici trećih razreda, a četiri tvrtke učenici četvrtih razreda, pod vodstvom profesorica Jasmine Drobić Arslanagić i Graciele Bićanić.

Vježbeničke tvrtke posluju na rubu stvarnosti, što znači da se svo poslovanje obavlja virtualno i fiktivnim novcem.

Učenici povezuju teorijska znanja i to praktično primjenjuju u osnivanju i vođenju svojih tvrtki te svojom kreativnošću osmišljavaju ponudu. Redovito sudjeluju na sajmovima i natjecanjima te su prethodnih godina postigli zapažene rezultate.

Kroz cijelo poslovanje radi se na socijalnoj osviještenosti i društvenoj odgovornosti, pa tvrtke tako već određeni niz godina surađuju i pomažu Društvu invalida Poreč.

Ove godine učenici četvrtih razreda rade na zajedničkom projektu s Društvom, pripremajući i izrađujući božićne ukrase kao i praktične predmete primjenjive u svakodnevnoj uporabi.

Cilj projekta je predstaviti rad vježbeničkih tvrtki i pomoći Društvu invalida Poreč kao i potaknuti sve učenike škole i zaposlenike da doprinesu društvenoj zajednici kupnjom radova učenika odnosno donacijom.

Radovi će biti predstavljeni na štandu u holu škole od 7. do 22. prosinca 2021. Pozivamo sve učenike i zaposlenike škole da posjete štand i podrže njihov rad.

Na štandu se može kupiti i već tradicionalna novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč čijom kupnjom pomažete rad Društva i članove. I ove godine su vrijedne i lijepe nagrade koje možete osvojiti kupnjom lutrije.

Nažalost, zbog epidemiološke situacije štand mogu posjetiti samo učenici i zaposlenici škole, ali vas pozivamo da, ukoliko poznajete nekoga iz škole, sudjelujete tako da svoju donaciju pošaljete po nekome od njih.